• BIST 9079.97
  • Altın 2324.15
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9437
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Derme Kanalı, Güney Kuşak Yolu İle Hayat Buluyor

Derme Kanalı, Güney Kuşak Yolu İle Hayat Buluyor
Malatya Büyükşehir Belediyesi, Güney Kuşak Yolu Projesi içinde kalan Derme Kanalı'nı, Güney Kuşak Yolu Projesi ile birleştirerek, Malatya'nın nezih mekanlarından...

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Güney Kuşak Yolu Projesi içinde kalan Derme Kanalı'nı, Güney Kuşak Yolu Projesi ile birleştirerek, Malatya'nın nezih mekanlarından biri haline getiriyor.

Projeyi etap etap yapacak olan Malatya Büyükşehir Belediyesi, Derme Suyu Kanalını 7 metre genişliğine çıkarıyor. Maksimum su derinliği bir buçuk metre olarak planlanan kanalın ilk etapta 800 metrelik bölümü yapılacak. Kanal içerisine çelik su tutucular yapılarak, su seviyesinin maksimum olacak şekilde akması sağlanacak. 50 metre genişliğinde açılan Güney Kuşak Yolunu ortadan ikiye bölen kanalın sağ ve sol tarafına 2,80 metre genişliğinde yürüyüş yolları, 2 metre genişliğinde bisiklet yolu, 3 metre genişliğinde de kaldırım çalışmaları yapılacak. Aydınlatma ve yeşillendirme çalışmalarının da yapılacağı proje şimdiden Malatyalıların beğenisini kazandı. Çevre yolunda Hava Lojmanları Kavşağı'ndan başlayıp, Çöşnük Kavşağı'nda biten Güney Kuşak yolunun Aşağıbağlar, Cemal Gürsel, Beydağı, Yamaç ve Fırat mahalleleri bölümünde çalışmalar yoğun bir şekilde sürüyor. Çöşnük-Fırat Mahallesi arasındaki bir buçuk kilometrelik hatta da çalışmaların yarısı tamamlandı. Büyükşehir Belediyesi 10 kilometre uzunluğundaki Güney Kuşak yolunun bugüne kadar 5.5 kilometrelik bölümünü tamamladı.

Malatya'yı modern bir şehir haline getirmek için çalıştıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatyalıların gezip dolaşabilecekleri mekan sayısını artıracaklarını söyledi. Projenin Güney Kuşak Yolu Projesiyle birlikte yapıldığını vurgulayan Çakır, "Bölgenin büyük bölümünde kentsel dönüşüm çalışmaları var. Bu çalışmalar bittiğinde burası nüfus olarak en kalabalık bölgelerden biri olacak. Biz de bu bölgenin yollarını şimdiden yaparak yaşanabilecek trafik sorununun önüne geçmeyi hedefliyoruz. Güney Kuşak Yolumuz hem bu bölgemize hem Malatya'mıza faydalı olacak. Yolumuzu ortadan ikiye bölen kanalımızı rehabilite ediyoruz. Güzel bir proje, kentsel dönüşüme bağlı olarak etap etap yapacağız" diye konuştu.

Derme Kanalı, Güney Kuşak Yolu İle Hayat Buluyor

Derme Kanalı, Güney Kuşak Yolu İle Hayat Buluyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim