150 bin kişinin katıldığı 26 farklı araştırmayı analiz eden Çinli uzmanlara göre, çok balık yiyenlerin depresyon riskinin yüzde 17 oranında azaldığı görüldü. Uzmanlar, bu durumu balıktaki yağ asitlerinin çeşitli açılardan beyin faaliyetleri için önemli olmasıyla açıklıyor.
2001’den bu yana yapılan araştırmaları derlediler Epidomoloji ve Kamu Sağlığı Günlüğü adlı bilimsel yayında yer alan çalışmayı gerçekleştiren Çinli uzmanlar, balık tüketimi ile depresyon arasındaki ilişkiyle ilgili çok sayıda araştırma yapıldığını ancak bunlardan karmaşık sonuçlar alındığını vurguladı.
Uzmanlar daha sonra konuyla ilgili 2001’den bu yana yapılan tüm araştırma verilerini derlediler ve yaptıkları hesaplar sonucu, hem erkeklerde hem de kadınlarda balık yemekle depresyon arasında güçlü bir ilişki olduğunu gördüler.
Qingdao Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Profesör Dongfeng Zhang “Yüksek oranda balık tüketimi depresyonun ilk aşamalarında durdurulmasında faydalı olabilir” dedi.