• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Denizli’de, acil servislerde görevli pratisyen hekimlere eğitim verildi

Denizli’de, acil servislerde görevli pratisyen hekimlere eğitim verildi
Denizli İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde bulunan kamu hastaneleri acil servislerinde görev yapan pratisyen hekimlere yönelik "Acil Servislerde Tanı ve...

Denizli İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde bulunan kamu hastaneleri acil servislerinde görev yapan pratisyen hekimlere yönelik "Acil Servislerde Tanı ve Tedaviye Yönelik Güncel Yaklaşımlar" eğitimi düzenlendi.

Servergazi Devlet Hastanesi toplantı salonunda geçekleştirilen etkinlikte eğitimler Denizli Devlet Hastanesi Acil Tıp Uzmanları Dr. Osman Mahir Okur ile Dr. Barış Akcahüseyin tarafından verdi. Eğitim çalışması İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı'na bağlı tüm hastanelerin acil servislerinde çalışmakta olan pratisyen hekimlerin katılımı ile 2'şer gün olarak düzenlendi. Pratisyen hekimler, planlanan eğitim tarihlerinde teorik eğitime katılacak, ikinci etapta ise Denizli Devlet Hastanesi Acil Servisinde geçici süreyle görevlendirilerek pratik eğitim alacaklar.

Eğitimin ilk gününe katılan İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, açılış konuşmasında; uzman hekimlerin güncel tıbbi bilgileri pratisyen hekimlere aktarması ve deneyimlerini paylaşmaları açısından bu eğitimin önemli olduğuna vurgu yaptı. Öztürk, "Acil servisler acil vakaların tabiatı gereği programsız ve zamansız hastaneye müracaat etmeleri nedeniyle, 7-24 sağlık personelinin, ilaç ve cihazların hazır bulundurulması gereken yerlerdir. Özellikle merkezdeki büyük hastanelerimizin acil servislerinde hasta yoğunluğu ve iş yükü fazladır. Diğer taraftan ise ilçe hastanelerimizde merkezdekine oranla vaka sayısı ve çeşidi az olmaktadır. İlk ataması ilçeye yapılan hekimin her çeşit vakayı görme ve vaka hakimiyeti sağlaması, merkezde çalışana göre daha uzun sürebilmektedir. Bu eğitimle merkez ve özellikle ilçe hastanelerimizde çalışan pratisyen hekimlerimizin acil vakaya yaklaşımlarında, tanı ve tedavi uygulamalarında güncel teorik bilgilere sahip olmasını, bu bilgileri pratik uygulamada kullanarak vaka hakimiyetinin artırılması, yerinde etkili müdahalenin sağlanması, gereksiz sevklerin önlenmesi, uygunsuz sevk zincirinin kırılmasını amaçlamaktayız" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim