• BIST 8970.5
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

Defterdardan ‘Vergi Haftası’ Açıklaması

Defterdardan ‘Vergi Haftası’ Açıklaması
Mardin Defterdarı Zafer Güler, kayıt dışı ekonomi ile ilgili yapacakları mücadelede sivil toplum kuruluşlarına, mükelleflere ve vatandaşlara önemli...

Mardin Defterdarı Zafer Güler, kayıt dışı ekonomi ile ilgili yapacakları mücadelede sivil toplum kuruluşlarına, mükelleflere ve vatandaşlara önemli görevler düştüğünü belirtti.

Mardin Defterdarı Zafer Güler, 22-28 Şubat tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanacak olan "Vergi Haftası" nedeniyle açıklamalarda bulundu. Güler, "Hızlı değişim süreci geçiren ülkemizde vatandaşlarımıza götürülecek olan tüm kamu hizmetlerinin en seri ve etkin bir şekilde götürülebilmesi için gerekli olan finansman kaynağının yaratılmasında vergi gelirlerinin büyük önemi bulunmaktadır. Anayasamızda herkesin kamu giderlerini karşılamak üzere mali gücüne göre vergi ödemekle yükümlü olduğu belirtilmiştir. Hedefimiz etkin idare, mutlu mükellef ve güçlü Türkiye'dir. Bu hedefler doğrultusunda göreve başladığımız günden bu yana Defterdarlık olarak yoğun bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz. Vatandaşlarımızın vergi toplama konusunda verdiğimiz hizmete aile bireylerini de etkileyerek belge alma alışkanlığını yerleştirmemize yardımcı olmalarını ve mükellef odaklı hizmet anlayışımızın bir parçası olarak kamuoyuna sunduğumuz geri dönüşümlü iletişimin tüm kanallarını kullanarak vergilemenin içinde olmalarını bekliyoruz" dedi.

Verginin bir vatandaşlık görevi olduğunu ifade eden Güler, "Bundan hareketle toplumun tüm kesimlerine 7'den 70'e herkese bu anlamda sorumluluklar düştüğünü ve bu konuda hepimizin, her kesimin yapması gereken işler olduğuna inanıyorum. Bu anlamda kayıt dışı ekonomi ile yapacağımız mücadelede sivil toplum kuruluşlarına, mükelleflere ve vatandaşlarımıza önemli görevler düştüğünü belirtmek istiyorum. Bu vesile ile tüm vatandaşlarımızın vergi haftasını içtenlikle kutluyor, tüm mükelleflerimize de kazançlarının bir bölümünü vergi olarak ödemenin huzuru içinde sağlıklı ve bol kazançlı yıllar temenni ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim