• BIST 9463.73
  • Altın 2499.059
  • Dolar 32.5976
  • Euro 34.8021
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 18 °C

Davutoğlu'ndan Tarihi Çağrı: 506 Dosyadaki Dokunulmazlıkların Hepsini Kaldıralım

Davutoğlu'ndan Tarihi Çağrı: 506 Dosyadaki Dokunulmazlıkların Hepsini Kaldıralım
Başbakan Davutoğlu, partilerin dokunulmazlık konusundaki tutumunu görmek istediğini söyledi ve "Gelin hep beraber dokunulmalıkları kaldıralım" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin tarihi açıklamalarda bulundu. Bu konuda diğer partilerin tutumlarını görmek istediğini söyleyen Davutoğlu, şunları söyledi:

"HODRİ MEYDAN, DOKUNULMAZLIKLARI KALDIRALIM"

"Öyle bir hava estirmeye çalıştılar ki AK Parti dokunulmazlıkları kaldırmaktan çekiniyor. Özellikle Kılıçdaroğlu'na söylüyorum, evet gelin hep birlikte dokunulmazlıkları kaldıralım. Meclis'te bekleyen 506 dokunulmazlık fezlekesini Meclis'e getirmeye hazırız. Madem ki meydan okudunuz, ben de hodri meydan diyorum.

"BİZ HESAP VERMEYE HAZIRIZ, HERKES HESABINI VERSİN"

Arkadaşlarıma bu konuda gerekli adımların atılması talimatını verdim. Buradaki tek sorun, 506 dokunulmazlık fezlekesini tek tek ele almamız halinde bu durum Meclis'i 4-5 ay kilitleyebilir. Anayasa'ya geçici bir madde ekleyerek şu an Meclis'e şu anda intikal eden bütün fezlekeleri tek hamlede kaldıralım. Biz hesap vermeye hazırız, hodri meydan, herkes hesabını versin.

"CEVAPLARINI AKŞAMA KADAR BEKLİYORUM"

İşte şimdi göreceğiz bakalım bu sahte meydan okumalar karşısında nasıl tavır takınacaklar? Ama bu fezlekelerle Meclis'i de meşgul etmemeleri lazım. Bir celsede, bir oturumda bitirir geçer gideriz. Cevaplarını akşama kadar bekliyorum. Brüksel'e giderken verecekleri cevaba göre de biz tutumumuzu belirleriz. Onlar ne cevap verirse versin biz onu Meclis'e götüreceğiz ve onların nasıl bir tutum takınacağını göreceğiz."

"TERÖRİSTLERİN TAZİYELERİNE GİDENLER HESABINI VERECEKLER"

Başbakan Davutoğlu, "Böyle bir ortamda hala bazı teröristlerin taziyelerine gidenler varsa hesaplarını verecekler. Dünyanın hiç bir yerinde bir teröristin taziyesine giden bir milletvekili olamaz, bunu savunan bir siyasi parti olamaz" ifadelerini kullandı.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu'nu ziyaret eden Davutoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar diğer başlıklar şöyle:

"MAĞDUR OLAN ESNAFIMIZA SAHİP ÇIKMAK BOYNUMUZUN BORCU"

"Bu saldırı sebebiyle zarar gören esnafımızın zararlarının karşılanmakta olduğu ve esnaflarımızla her zaman omuz omuza olduğumuz ilkesini vurgulamak istiyorum.
Sadece Ankara'da değil, Doğu ve Güneydoğu'da da terörün verdiği zarar dolayısıyla mağdur olan esnaflarımıza sahip çıkmak boynumuzun borcu.

"BU TÜR TERÖR SALDIRILARINDAN SONRA GÜVENLİK KAYGILARININ OLUŞMASI NORMAL"

Bu tür terör saldırılarından sonra dünyanın her yerinde belirli güvenlik kaygılarının oluşması normaldir. Paris saldırısı sonrası Paris'te, Londra saldırısı sonrası Londra'da 12 Eylül sonrası New York'ta doğal olarak psikolojik bir sonuç ortaya çıkması normaldir.

"ANKARA VE İSTANBUL'DA GEREKLİ TEDBİRLERİ ALDIK"

Ama şundan emin olunsun ki Ankara ve İstanbul'da güvenlik tedbirleri her kentimizde olduğu gibi alınmıştır. Ankara'da ve ülkenin her yerinde güvenlik birimlerimiz gece-gündüz çalışıyor. Bu konuda herhangi bir tereddüt olmamalıdır.

"DEVLET OLARAK ÜZERİMİZE DÜŞEN HER ŞEYİ YAPACAĞIZ"

Pazar akşamı yaptığımız güvenlik zirvesinde bütün detayları gözden geçirdik. Devlet olarak üzerimize düşen her şeyi yapacağız. Vatandaşlarımızdan beklentimiz terörün oluşturmak istediği psikolojiye direnmeleridir. Terör ülkede kaos çıkarmak istiyor, biz onlara izin vermeyeceğiz.

Toplumun güçlü, sağlam direncine ihtiyacımız var. Ankaralılara teşekkür ediyorum, böyle bir panik havasının oluşmasına izin vermediler. Bugün terör bütün dünyada herkesin tedbir almak zorunda kaldığı küresel bir tehdit.

"TERÖRÜN OLUŞTURMAK İSTEDİĞİ HAVAYA TESLİM OLMAMAMIZ LAZIM"

Güvenlik özgürlüklerle pekişen bir husustur. Biz vatandaşlarımızın hayatını etkilemeden çalışmaya devam edeceğiz. Saldırı sonrası teröristlerin ağı tespit edildi. Terörün oluşturmak istediği havaya teslim olmamamız lazım. terör eylemlerini savunan kim varsa onların karşısında omuz omuza durduğumuz zaman bunun üstesinden geliriz."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim