• BIST 9767.95
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Davutoğlu'ndan Merkel'e taziye telefonu

Davutoğlu'ndan Merkel'e taziye telefonu
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Alman mevkidaşı Angela Merkel'i arayarak saldırıyla ilgili bilgi verdi. Davutoğlu, hayatını kaybeden 10 kişiden çoğunluğunun Alman vatandaşı olması sebebiyle üzüntülerini iletti.

Almanya Başbakanı Merkel, İstanbul'daki saldırıda ölenlerin arasında 'muhtemelen' Alman vatandaşları olduğunu açıkladı.

AFP'nin haberine göre Sultanahmet patlamasıyla ilgili açıklama yapan Merkel, "Tam bilgiye sahip değiliz ancak ölen ve yaralananların arasında Alman vatandaşlarının olduğundan endişeliyiz" dedi. 

Merkel, "Uluslararası terörizmin çirkin yüzünü İstanbul, Paris, Ankara ve Tunus'ta gördük. Buna karşı kararlı bir biçimde tavır almalıyız" dedi. 

Bu arada Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Merkel'i arayarak saldırıyla ilgili bilgi verdi. Davutoğlu, hayatını kaybeden 10 kişiden çoğunluğunun Alman vatandaşı olması sebebiyle üzüntülerini ve taziyelerini iletti.

Başbakanlık yetkililerinin yaptığı açıklamada şöyle denildi:

"Terörün tüm ülkeleri hedef aldığını belirten Başbakanımız uluslararası terör örgütleri ile mücadelede kararlılığımızı vurgulamış, Alman yaralıların tedavisi için gereken herşeyin yapılmakta olduğunun da altını çizmiştir. Sayın Başbakanımız soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğünü, gerekli bilgilerin de Alman yetkililerle paylaşılacağını ifade etmiştir."

İTALYA'DAN TÜRKİYE'YLE DAYANIŞMA MESAJI: KORKUNÇ BİR SALDIRI

İtalya Başbakanı Matteo Renzi, Sultanahmetteki terör saldırısını korkunç olarak nitelerken, İtalya hükümetinin ve halkının, Türk halkıyla dayanışma içinde olduğu mesajını verdi. İtalya Dışişleri Bakanlığı ise, saldırı bölgesine gitmemeleri konusunda vatandaşlarını uyardı.

Başbakan Matteo Renzi, Repubblica gazetesinin TV kanalına verdiği röportajda İstanbul Sultanahmetteki terör saldırısına da değindi.

Terörizme karşı güçlü bir mücadele ortaya konması gerektiğini dile getiren Renzi, Yargılamadan önce bunu daha iyi anlamamız gerek. Elbette terörizme karşı zorlu bir savaş ortaya koymalı, topraklarımızdaki değerler ve kimlik meselesi ile yüzleşmeliyiz. İstanbul’daki saldırı güçlü bir yaradır, ancak birçok saldırı, Avrupa’nın kalbinde doğuyor ve büyüyor diye konuştu.  

Terör tehdidinin üstesinden gelmek için İtalya’nın, güvenlik bakımından diğer ülkelere göre daha iyi işleyen bir çalışma yöntemi kurduğunu anlatan Renzi, ancak bu acil durumla başa çıkmak için sadece güvenlik tedbirlerinin yeterli olmadığını, kültürel açıdan da mücadelenin gerekli olduğunu söyledi.

IRAK, BOMBALI SALDIRIYI KINADI

Irak Dışişleri Bakanlığı da Sultanamet'teki bombalı saldırıyı kınadı.

Irak Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Cemal, yaptığı yazılı açıklamada, "Dışişleri Bakanlığı, Türk vatandaşı ve yabancı turistleri hedef alan terörist eylemi kınıyor, aileleri ve ülkelerine taziyesini bildiriyor" ifadesini kullandı.

Açıklamada, "IŞİD ve diğer gruplar kalkıştığı bu iğrenç eylemlerle bölgenin istikrarı ve ülke halklarının güvenliğini sarsmak istiyor. Bu eylemlerin tekrarlanmaması ve faillerinin yakalanıp cezalandırılması için daha fazla uluslararası koordinasyon ve dayanışmaya ihtiyaç söz konusu. Bu saldırı, bölgenin istikrararını sarsmak için ümitsiz bir girişimdir" denildi.

Kaynak: Hürriyet

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim