• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 17 °C

Davutoğlu: Erdoğan Cumhurbaşkanı olacak

Davutoğlu: Erdoğan Cumhurbaşkanı olacak
Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı olacaktır. Bundan kimsenin şüphesi yoktur ve olamaz" dedi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Eğer AK Parti hareketi, sadece Türkiye'ye değil mazlumların bulunduğu her yere ve bütün insanlığa örnek olmuşsa, insanlık onurunu koruduğu için olmuştur" dedi.

AK Parti Konya İl Teşkilatı Gençlik Kolları tarafından 100. Yıl Spor Salonu'nda düzenlenen Gençlik Buluşması programına katılan Davutoğlu, burada AK Partili gençlerle bir araya geldi.

Davutoğlu, burada yaptığı konuşmada, gençliği olmayanın istiklalinin de istikbalinin de olmayacağını söyledi.

Gençliği inşa edecek olanın, o gençliğin sahip olduğu dava bilinci ve ahlakı olduğunu ifade eden Davutoğlu, "Tarihte öyle gençler vardır ki, onlar yürüdüklerinde bıraktıkları izlerle, sonraki nesillere ışık tutarlar. Onların izlerini siz takip ederseniz, onların ahlakıyla ahlaklanırsanız sizlerden sonrakiler de sizin izinizden yürürler" dedi.

Bu sırada salondakilerin "vur vur siyonistlere vur"  sloganları atması üzerine Davutoğlu, "Tüm zalimlere vuracağız. Bütün gücümüzle, bütün imanımızla haykırarak onlara gereken her türlü dersi vereceğiz" dedi.

Gençlikten beklediklerinin, kutlu yürüyüşlerin ahlakıyla ahlaklanmak olduğunu ifade eden Davutoğlu, "Bu yolda yürüyenlerin hepsi aşk ile yürüdüler. Aşk ile yola çıktılar aşk ile kardeş oldular ve aşk ile yürüdüler. Ülkelerine, şehirlerine tüm insanlığa aşık oldular. Başbakanımızın dediği gibi yaradılanı Yaradandan ötürü seven aşıkların yoludur bu yol. Aşkınızı hiç kaybetmeyeceksiniz" ifadelerini kullandı.

"Eğer AK Parti hareketi, sadece Türkiye'ye değil mazlumların bulunduğu her yere ve bütün insanlığa örnek olmuşsa, insanlık onurunu koruduğu için olmuştur" diyen Davutoğlu, "One Minute diye yükselen sesin arkasında insanlık onurunun sesi vardır. Gazze'nin, Suriye'nin, Irak'ın arkasından yükselen o büyük iddiada, insanlık onurunun sesi vardır. İnsanlık onuru gerektirdiğinde her birimiz omuz omuza bu onura sahip çıkma konusunda bir an bile tereddüt etmemeliyiz. Tereddüt eden bu yolun yolcusu genç olamaz. Kararlı bir şekilde bu onurun ve özgüvenin savunucusu, iddiacısı olacağız."

10 Ağustos cumhurbaşkanlığı seçimleri

Davutoğlu, 10 Ağustos'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin büyük önem taşıdığını vurgulayarak, "Savunduğumuz değerler adına 10 Ağustos'ta hepinizin ayağa kalkmanızı istiyoruz" dedi.

10 Ağustos'ta yeni cumhurbaşkanını ilan edeceklerini dile getiren Davutoğlu, "Hiç kimsenin tereddüdü olmasın. Türkiye Cumhuriyeti'nin yeni cumhurbaşkanı, bir genç olarak, büyük ideallerle yola çıkmış, bu idealler için gerekli fedakarlıkları her zaman yapmış, milleti arkasına alarak 12 yıl hizmet etmiş olan Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan olacaktır. Bundan kimsenin şüphesi yoktur ve olamaz" diye konuştu.

Bu yola çıkanlar hiçbir hesap içinde olmazlar

Konuşması sırasında salondaki gençlerin "Başbakan Davutoğlu" sloganları atması üzerine Davutoğlu, şunları kaydetti:

"AK Gençlik olarak size bakan olarak değil hocanız, ağabeyiniz olarak şunu söylüyorum; üstlendiğiniz görevi yerine getirirken zihninizden bir an dahi bir sonraki makamı, mevkiyi düşünmeyeceksiniz. Aksine bir adım sonra yapacağınız fedakarlığı düşüneceksiniz. AK gençliğe, hesap yakışmaz. Bu yola çıkanlar hiçbir hesap içinde olmazlar. Bizden size emanet odur ki; tek mirasımız vardır. O, davamız, dava ahlakımız, imanımız ve adalet arayışımız. Bunun için gerekirse hapishanelerde, gerekirse siper önlerinde, gerekirse şahadet makamında oluruz ama zihnimizden bir an bile kudret ve kibir makamı geçmez. Allah ondan bizi muhafaza eylesin."

Davutoğlu, kürsüye çıkan, 30 Mart seçim kampanyası sırasında Konya'da trafik kazasında hayatını kaybeden AK Parti Selçuklu İlçe Teşkilatından Talha Bayrakçı'nın ailesine sarıldı.

"Bu kutlu yürüyüşte kaybettiğimiz Talha kardeşimizi rahmetle anıyoruz. Onun babası sizin babanız, onun annesi sizin anneniz, onun kardeşi sizin kardeşinizdir" diyen Davutoğlu, Talha Bayrakçı'ya Allah'tan rahmet dileyerek, salondakilerden Bayrakçı için Fatiha okumasını istedi.

10 Ağustos oğlumun doğum günü

Talha Bayrakçı'nın babası kürsüden inmeye hazırlanırken Davutoğlu'na, "10 Ağustos oğlumun doğum günü. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı Cumhurbaşkanı, sizi de Başbakan olarak görmek istiyoruz" dedi. Davutoğlu da salondakilere yönelerek, "10 Ağustos, Talha kardeşimizin doğum günüymüş. Ne mübarek bir doğum günü. 10 Ağustos'ta hem Talha'yı anacağız hem de mübarek milli irade bayramını kutlayacağız" dedi.

Programa, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati, AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Zafer Çubukcu, AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, milletvekileri ve partililer katıldı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim