• BIST 9693.46
  • Altın 2509.35
  • Dolar 32.5753
  • Euro 34.7611
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

'Darbenin arkasında İsrail var'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'ndan konuşuyor.
 
Erdoğan'ın konuşmasından satır başları: 
 
-12 yılı hizmetlerle, eserlele Türkiye'ye demokrasimize yaptığımız tarihi nitelikteki katkılarla geride bıraktık. AK Parti 12 yaşına ulaştı. 12 yıl çok uzun süre değildir. AK Parti Selçuklu, Osmanlı, Cumhuriyet çınarının kökü derinlerde olan ulu çınarın gövdesinden gıdasını alan partidir.
 
AK PARTİ'YE AÇILAN DAVALARI BİR İNCELEYİN
 
-Bizi şiddete sevk etmek için tuzaklar kuranlar, tahrik edenler her zaman oldu. Bizi ezmek, bizi yok etmek, silmek için kendilerine gerekçe arayanlar oldu. Ama hiçbirine bu gerekçeyi vermedik, bu bahaneyi sunmadık. Silah ve şiddet davasından şüphe edenlerin tercihidir. Biz halkımıza güvendik, gayri meşru yollara hiç heves etmedik. İçinde siyaset yaptığımız partilerin hangi gerekçelerle lütfen inceleyin. Hatta 2007'de AK Parti'ye açılan kapatma davasını inceleyin. Biz de üzerinde çalışıyoruz. O davalarda silah, hukuk dışı, meşruiyet dışı hiçbir girişim bulamazsınzı. Bulabileceğiniz tek şey emir komuta zinciriyle hazırlanmış gazete kupürleridir. O davada bulamayacağız tek şek hukuksuzluktur.
 
-AK Parti, sırtını statükoya dayamış bir parti değildir, gücünü, yetkisini, mevcudiyetini, sırrını belli güç odaklarından, belli çevrelerden devşirmiş bir parti değildir, Hakka, millete inanarak bu günlere ulaşmıştır.
 
-Eğitim hakkımız elimizden alındı. Her seferinde sabır dedik. İşte bugün bu seviyelere o sabrın, tahammülün neticesi olarak ulaştık. Buradan öteye de yine sabırla harakete geçeceğiz. Haktan ve halkla yol arkadaşlığından vazgeçmeyeceğiz. Sırtını statükoya dayayan, millet dışı odaklara dayayan er ya da geç kaybetmeye mahkumdur.
 
ARKASINDA İSRAİL VAR, ELİMİZDE BELGELER VAR
 
-Erdoğan, son dönemde Batı'nın 'demokrasi sandık değildir' noktasına geldiğini, Mısır'da, bu zihniyetin arkasında İsrail'in olduğu mesajını verdi... Erdoğan şöyle konuştu: İsrail, 2011 seçimleri öncesinde "Mısır'da Müslüman Kardeşler seçimi kazansa da kazanamayacaklar. Çünkü demokrasi sandık değildir" dedi.
 
MİLLETİM GEZİ OLAYLARINDA İRADESİNE SAHİP ÇIKTI
 
Malum gezi olaylarında benim milletim iradesine sahip çıktı. Gerekenlere gereken cevabı verdi. Cam çerçeve indirerek molotof kokteyli atarak değil meydanlarda ne söylenmesi gerekiyorsa yaparak girdi.
 
Nihai menzile ulaşmış değiliz, daha çok yapacak işimiz var. 2023 var, hatta torunlarımız için 2071 var. Yürümek değil hatta koşmak zorundayız. Biz sabırla bugünlere ulaştık ama sabırsızlık içinde Türkiyeyi o eski günlere taşımak isteyenler var.
 
SİZLER BİRER KAHRAMAN GİBİ...
 
Büyük Türkiye davasına kastedenler karşısında her biriniz bir kahraman, nöbetçi olarak demokrasinin önünde siper almak zorundayız.
 
BEN DEĞİL BİZ DİYE HAZIRLANACAĞIZ
 
Mart seçim ayımız. Biz bu seçime ben değil biz diyerek devam edeceğiz. Öyle hazırlanacağız.Aramıza fitne sokmaya çalışanlara karşı sürekli teyakkuzda olacağız.Milletin emanetini namusumuz, şerefimiz gibi koruyup kollayacağız. Bu seçimler bu nedenle çok önemli. Ben değil arkadaşım bu işe daha layık diyebilecek nezaketi göstermek bizim için çok önemlidir.
 
30 BÜYÜKŞEHİR YÜZDE 76 OY DEMEK
 
Kendi ülkesini başkalarına şikayet edecek kadar alçalanlara bu ülkenin ne kadar demokratik olduğunu göstereceğiz. Bu seçimde 30 büyükşehir var. 30 büyükşehir yüzde 76'yı gösteriyor. Buralarda alacağımız  oy bizim için ne kadar önemli, göstereceğiz. Utanmadan diktatörlük masalları okuyanlara Mart ayında yeniden hadlerini bildirmeliyiz. Bu kesimlere buradan hodri meydan diyeceğiz. Son sözü millet söyleyecek,son kararı millet verecek.
 
HACI BEKTAŞ DÜŞMANI
 
Hacı Bektaş'ta, o muhterem zatın huzurunda bu ulkenin başbakan yardımcısına bir kendini bilmez, bir hacı bektaş düşmanı alçakça saldırıyor. Ama muhalefetin genel başkan yardımcıları bu kendini bilmeze sarılıyor, koruyor, etten duvar örüyor, yanağını okşuyor ve serbest bırakılıyor. Sonra çıkıp diktatörlük diye sallıyorlar. Diktötürlüğün olduğu yerde gazeteler çıkıp her gün diktatör diye bağıramaz. Sallandırırlar. Mısır'da olduğu gibi.
 
CHP UMUTSUZ PARTİ
 
CHP her kafadan bir sesin çıktığı umutsuz bir parti haline geldi.CHP denilen bu siyasi parti çok talihsiz ellerdedir. Biz MHP'nin ve  CHP'nin bizi çekmek  istediği tuzağa düşmeyeceğiz. Sandığa tertemiz gideceğiz ve çok daha güçlü çıkacağız.
 
MISIR'DA YAŞANANLAR
 
Mısır'da son haftalarda yaşananları bizim 10 yıllardır Türkiye'de yaşadıklarımızla değerlendirmek çok doğru olacaktır. Mısır halkı haklı olduğunu biliyor ve asla şiddete taviz vermiyor. Mısır'da serbest seçimler yapıldı. Halk kendisini yöneteceği kadroyu, yüzde 52 oyla Mursi'yi işbaşına getirdi. Yüzde 65 oyla anayasa kabul edildi.Batı bu tabloya Mursi herkesi kucaklamıyor gerekçesiyle müdahale etti. Bu nasıl kucaklamama?Darbeyi yapan Sisi, genelkurmay başkanlığına Mursi'nin getirdiği bir kişidir.
 
MISIR ORDUSUNUN İNANÇLI ASKERLERİNE SESLENİYORUM
 
Mısır ordusunun inançlı askerlerine sesleniyorum. Siz o kardeşlerinize nasıl bomba yağdırıyorsunuz, ölüm yağdırıyorsunuz.Hiç mi vicdanınız titremiyor. Kanuna, hukuka uygun olmayan emirler uygulanmaz. Size verilen emir kanunsuzdur.
 
BAHÇELİ'YE ELEŞTİRİ
 
Bahçeli çıkmış Başbakan Mısır'daki darbeyi kabullenemiyor diyor. Sizin içinize sindi mi? Siz kabullenebildiniz mi?Mısır'daki darbeye sessiz kalırsak yarın bir başka ülkede olursa sesimizi çıkarmaya hakkımız olmaz.İslam dünyası Hz. Yusuf'u kuyuya aten kardeşlerden farksızdır.Rabbim nasıl o Yusuf'u kuyudan çıkarıp onlara lider ettiyse Mısır'da da o zulüm görenleri yeniden hak ettikleri yere getirecektir.Sen öncelikle imanının sesini duy ve oradaki mazlumların yanında yerini al.
 
ÇOK FAZLA ÇALIŞMAMIZ GEREKEN 1 YIL
 
Bizleri çok daha fazla çalışmaya yöneltecek bir yıl var önümüzde. Mart yerel seçimler, sonra ilk kez Cumhurbaşkanlığı. 11 yıllık başarımızı çok daha iyi noktalara taşıyıp yolumuza yürüyeceğiz.
 
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim