• BIST 9079.97
  • Altın 2323.892
  • Dolar 32.355
  • Euro 34.922
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Danimarka Büyükelçisi Medsen, Gaziantep’te

Danimarka Büyükelçisi Medsen, Gaziantep’te
Gaziantep'e gelen Danimarka Büyükelçisi Ruben Medsen'e Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Genel Sekreteri Deniz Köken, kentin Erzurum gibi iki büyük...

Gaziantep'e gelen Danimarka Büyükelçisi Ruben Medsen'e Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Genel Sekreteri Deniz Köken, kentin Erzurum gibi iki büyük şehrin merkez nüfusu kadar Suriyeli'ye ev sahipliğini yapan nadir kentlerden biri olduğunu kaydetti.

Danimarka Büyükelçisi ve Danimarka Gaziantep Konsolosu Şebnem Ayata Kaplan, Gaziantep Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti. Ziyaret sırasında konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Genel Sekreteri Deniz köken, Kendisinin Erzurum'dan geldiğini, oranın merkez nüfusunun Gaziantep'teki Suriyelilerin nüfusuna eşdeğer olduğunu vurguladı. Deniz Köken, "Mesela Erzurum'da büyükşehirdir. Bende oradan geldim. Erzurum merkez nüfusu 350 bindir. Düşünün 2 milyona yakın nüfusunuzun yanında, bir büyükşehrin nüfusu kadar insanı kendi şehrinizin içinde idare ediyorsunuz. Nasıl kaldırılabilirliğini buradan düşünebilirsiniz" ifadelerini kullandı.

Danimarka Büyükelçisi Ruben Madsen, Daha önce Gaziantep'e geldiğini ve tekrardan Gaziantep'e geldiği için kendini mutlu hissettiğini belirtti. Madsen, Türkiye'de bulunduğum dört yıl boyunca 7-8 defa özellikle Gaziantep'i ziyaret ettim. Resmi heyetle beraber, iki üç tane Danimarka Bakanı getirdik. En son Gaziantep'e geldiğimde Sayın Fatma Şahin ile görüşme imkanı elde etmiştim. Danimarka parlamento meclis Başkanını getirmiştim. Bugün buraya iki tane istekle buraya geldik. Birincisi son derece önemli bir atamayla ilgili karşınızda bulunuyoruz. Daha önce sayın Fatma Şahin ve Sayın Asım Güzelbey ile çok defa konuştuğumuz bir konu vardı. Danimarka'nın Gaziantep'te bir fahri konsolosluk açma isteğiydi. Şimdi konsolosluğumuz açtık. Size Danimarka Gaziantep Konsolosu Şebnem Ayata Kaplan'ı takdim etmekten onur duyuyoruz. Biz açıkçası, İstanbul ve Ankara'dan daha çok Gaziantep'i önemsiyoruz. Biz Gaziantep'le ticari, ekonomi gibi bir çok alanda çalışmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Genel Sekreteri Deniz köken ise Danimarka Büyükelçisi ve Danimarka Gaziantep Konsolosu Şebnem Ayata Kaplan misafir etmekten mutluluk duyduğunu ifade ederek, UNESCO tarafından Gaziantep'e yemek kenti unvanı verildiğini anımsattı. Köken, "Gaziantep'in yaklaşık 2 milyon nüfusunun yanında bir 350 bin Suriyeliye ev sahipliği yapıyor. Şu ana kadarda hiçbir sorun yaşanmadan 350 bin Suriyeliyi de idare eden nadir şehirlerdeniz. Mesela Erzurum'da büyükşehirdir. Bende oradan geldim. Erzurum merkez nüfusu 350 bindir. Düşünün 2 milyona yakın nüfusunuzun yanında, bir büyükşehrin nüfusu kadar insanı kendi şehrinizin içinde idare ediyorsunuz. Nasıl kaldırılabilirliğini buradan düşünebilirsiniz" diye konuştu.

Danimarka Büyükelçisi Medsen, Gaziantep’te

Danimarka Büyükelçisi Medsen, Gaziantep’te

Danimarka Büyükelçisi Medsen, Gaziantep’te

Danimarka Büyükelçisi Medsen, Gaziantep’te

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim