• BIST 9079.97
  • Altın 2308.523
  • Dolar 32.3143
  • Euro 35.0465
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Dağcılar 55 kilometre yürüyecek

Dağcılar 55 kilometre yürüyecek
Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından da onaylanan, Menderes Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (MENDOSK) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yollu'nun organize...

Denizli'nin Çal ilçesi'nde "Ulusal Menderes Yolu Yürüyüşü" düzenlenecek.

Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından da onaylanan, Menderes Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (MENDOSK) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yollu'nun organize ettiği yürüyüş Çal İlçesi Aşağıseyit Mahallesi'nde 250 dağcının kamp kurması ile başladı.

İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Türkiye'nin değişik illerinden gelen dağcılar için Aşağıseyit'te faaliyet gösteren Hamzaoğulları Tarihi Su Değirmeni Çiftliği'nde buluştu.

Yürüyüşe, Çal Belediyesi'nin yanı sıra Denizli Dağcılık Kulübü, Nefes Aktivite Doğa Sporları Kulübü, Laodikya Gezi ve Yürüyüş Grubu ile Dağ Arama Kurtarma Derneği'de destek verdi.

250 profesyonel dağcı, Aşağıseyit'ten yürüyüş için start verdi. 2 kilometrelik ilk parkuru Belediye Başkanı Fethi Akcan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Tayfur Öztepe'de yürüdü. Yürüyüş Kumral mevkisinde sona erecek ve dağcılar burada kamp yapacak. Cumartesi günü sabah saatlerinde ise Çal Çakırlar mahallesi kamp alanına hareket edilecek. Pazar günü Apollon Lairbenos Tapınağı, oradan da Bahadınlar Mahallesi'ne kadar yürünerek etkinlik sonlandırılacak. Toplam, 55 kilometrelik parkur yürünecek.

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, Türkiye'nin dört bir yanından Çal'a gelen Menderes dostlarını ağırlamaktan onur duyduklarını söyledi, "Bu yürüyüşe en büyük desteği veren Ali Yollu'ya ve çalışma arkadaşlarına, dağcılara Çal halkı adına teşekkür ediyorum. Menderes Yolu, Çal'ın en önemli yolu olacak. Bu yol ile doğa turizmi bölgemizde canlanacak. Keşke, Büyük Menderes Nehri'nde su olsa, bu su temiz olsa da, rafting de yapılabilseydi. Çal ilçemiz, doğal güzellikleri, yürüyüş alanları, tarihi dokusu ile bölgemizin önemli turizm merkezlerinden biri olmaya aday. Dağcıları 3 gün boyunca Çal'da ağırlayacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim