• BIST 9055.87
  • Altın 2292.207
  • Dolar 32.314
  • Euro 35.1085
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Dadaşlar’dan Teröre Bayraklı Protesto

Dadaşlar’dan Teröre Bayraklı Protesto
Erzurum'un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 98. Kurtuluş Yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde İstanbul Maltepe Erzurumlular Vakfı tarafından 12 Mart...

Erzurum'un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 98. Kurtuluş Yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde İstanbul Maltepe Erzurumlular Vakfı tarafından 12 Mart Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluş şenlikleri Bostancı Gösteri Merkezinde gerçekleşti.

PROGRAMA ANKARA'DAKİ HAİN SALDIRI DAMGA VURDU

13 Mart 2016 akşamı Ankara'da yaşanan terör saldırısı esnasında, aynı saatlerde İstanbul Bostancı Gösteri Merkezinde devam eden Erzurum Şöleni etkinliğinde vatan hainlerine Türk bayraklı birlik beraberlik mesajı verildi, saldırı sebebiyle program kısa sürdü.

Bostancı Kültür Merkezi'nde düzenlenen Programa, Ak Parti İstanbul Milletvekili Belma Satır, Osman Boyraz, Çevre ve Şehircilik eski Bakanı İdris Güllüce, Ak Parti Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz, Mustafa Ilıcalı, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Atatürk Üniversitesi Rektörü Hikmet Koçak, Pendik Belediye Başkanı Dr. Salih Kenan Şahin, Maltepe Kaymakamı Necip Çakmak, BB Erzurumspor Kulüp Başkanı Av. Ali Demirhan, Erzurum eski Milletvekili ve Folklörün önemli ismi Rasim Cinisli, Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB) Başkanı Cemal Şengel, Erzurum Basın Temsilcileri, çok sayıda davetli katıldı.

5 BİN ADET TÜRK BAYRAĞI DAĞITILDI

Program sunuculuğunu Adavapuru Şakir ve Kral FM radyo program sunucusu Afrikalı Ali gerçekleştirdi. İbrahim Erkal, Muazzez Ersoy, Bekçi Bekir Hacı Ali Konuk ve Lütfü Ortakale yönetiminde THM Korosu sahne aldı. Kadın erkek bar ekipleri Erzurum barlarını oynadılar. Erzurum'un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 98. Yıl Dönümü Etkinlikleri Çerçevesinde Maltepe'de faaliyet gösteren Erzurumlular Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı tarafından her yıl geleneksel olarak organize edilen "Büyük Erzurum Şöleni"ne katılanlar 5000 Türk Bayrağı ile adeta vatan hainlerine gözdağı verdiler.

BALKUŞ'UN SAHNELEDİĞİ OYUN DUYGULANDIRDI

Program ilk önce Erzurum'un düşman işgali altında yaşadığı dönemi anlatan tiyatro sergilendi. Erzurumlu tiyatro sanatçısı Murat Balkuş yönetiminde sahnelenen oyun hem duygulandırdı hem ağlattı.

ERKAL VE ERSOY'DAN TERÖRE KINAMA

Ay yıldızlı Bayraklarla süslenmiş salonda herkesin elinde Türk Bayraklarıyla teröre lanet yağdırıldı. Büyük Erzurum Şöleni devam ederken, Ankara'da meydana gelen terör saldırısı sebebiyle sahne alan sanatçılar programlarını kısa tutarak eğlenceli şarkılar yerine uzun hava ve milli mesajlar içeren şarkılarla tamamladılar. İbrahim Erkal uzun hava ve Alvarlı Efe Hazretlerine ait parçalar seslendirirken, Muazzez Ersoy'da sanat müziği ve " Çırpınırdı Karadeniz" isimli parçaları seslendirerek günün anlamına uygun şekilde programlarını kısa tutarak "hain saldırıyı milletçe lanetliyoruz" tepkisi ile programlarını sona erdirdiler.

VAKIF BAŞKANI DENGİZEK,'VATAN BİR BÜTÜNDÜR, BÖLÜNEMEZ'

Erzurumlular Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı Süha Dengizek ve Yönetim Kurulu üyelerinin hummalı çalışması sonucu, Bostancı kültür merkezi "kırmızı-beyaz" renklerin hakim olduğu şanlı bayrağımızı dalgalandırarak bir kez daha dadaşlık ruhunu sergilediler.Dengizek yaptığı konuşmasında, " Bugün yine büyük bir coşku yaşıyoruz. Beşbin kişi bu salonda şanlı bayrağımızı dalgalandırdı. Salonun dört bir tarafında dalgalanan şanlı bayrağımızla göğsümüzü kabarttınız. Erzurum hiç şüphe yok ki kurtuluş savaşında, cumhuriyete giden yolun en önemli kilometre taşlarından birisidir. "Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır" Bugün burada " vatan bir bütündür, bölünemez! Diyoruz. Bu programı iptal etmemiz konusunda eleştiriler aldık. Fakat üç beş çapulcu sevinecek diye program iptal edemezdik. Aksine birlik beraberlik adına daha güçlü mesajlar vermeliyiz ki; bugün buradan tüm dünyaya güçlü bir mesaj veriyoruz. Bu vatan bizim, ay yıldızlı bayrak bizim şehitler de bizim. Ankara'daki terör saldırısında yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine sabır dileyerek ülkemizin başı sağ olsun diyorum" dedi.

BAŞKAN SEKMEN,'BİRLİĞİMİZİ DİRLİĞİMİZİ BOZAMAYACAKLAR'

Programa katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Ankara'da yaşanan terör saldırısını kınadı. Başkan Sekmen," Türkiye Cumhuriyeti Devleti şanlı bir tarihe sahip nice zaferler elde etmiş köklü ve büyük bir devlettir. Devletimiz; Tek Vatan, Tek Bayrak ve Tek Devlet şiarıyla iç güvenlik harekâtında terörün kökünü kazımak için adeta and içmiştir. Dış ve iç mihrakların, vatan hainlerinin lojistik destekleriyle beslenen bölücü terör örgütü; emniyet ve güvenlik mensuplarımız ile vatandaşlarımıza yönelik saldırılar düzenleyerek kaos ortamı oluşturmak için kahpeliğe devam etmektedir. Terörün istediği şey bizi kamplara ayırmak, bölmek ve kargaşa çıkarmaktır. Binlerce yıldır dosta güven ve düşmana kurşun olan Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve emniyet teşkilatımız; hainleri, vatansızları ve anne karnındaki bebeklere dahi kurşun sıkan canileri etkisiz hale getirerek, devletimizin çelikten örülü yumruğunu tüm cihana göstermiştir. Bu vesileyle aziz milletimiz, birliğimiz, dirliğimiz, beraberliğimizin bozulmasın izin vermeyeceğiz. Yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, ailerine baş sağlığı, yaralılarımıza acil şifa diliyorum" dedi.

VAKIF TARAFINDAN, ŞEHİTLERE MEVLİD OKUTULDU

Maltepe Erzurumlular Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı olarak Maltepe Merkez Camiide aziz şehitlerimizin anısına hatimler ve mevlidi şerif okundu. Vakıf Başkanı Dengizek, Terörü lanetlerken "Aziz şehitlerimizin önünde saygıyla eğiliyoruz" dedi.

Dadaşlar’dan Teröre Bayraklı Protesto

Dadaşlar’dan Teröre Bayraklı Protesto

Dadaşlar’dan Teröre Bayraklı Protesto

Dadaşlar’dan Teröre Bayraklı Protesto

Dadaşlar’dan Teröre Bayraklı Protesto

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim