• BIST 9109.99
  • Altın 2325.622
  • Dolar 32.3666
  • Euro 35.0423
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

D. Mehmet Doğan “Ahlâk Adamı Akif” Konferansında Konuştu

D. Mehmet Doğan “Ahlâk Adamı Akif” Konferansında Konuştu
Türkiye Yazarlar Birliği'nin Kurucu Başkanı ve Onursal Başkanı D.Mehmet Doğan; "Ahlak Adamı Akif" konferansında Erzurumlu gençlere hitap etti.

Türkiye Yazarlar Birliği'nin Kurucu Başkanı ve Onursal Başkanı D.Mehmet Doğan; "Ahlak Adamı Akif" konferansında Erzurumlu gençlere hitap etti.

Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şubesi ve Öğretmenevi Müdürlüğü tarafında düzenlenen "Ahlak Adamı Akif" konulu konferans Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Üniversite öğrencilerinin ilgi gösterdiği konferansta konuşan Doğan Akif ve Topçu çizgisinde yaşanan gelişmeleri ahlak anlayışı ile yorumladı.

Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şube Başkanı M.Hanefi İspirli'nin yaptığı açış konuşmasının ardından; küçük bir kız öğrencinin Akif'in "Bülbül" şiirini seslendirmesi ile salonda duygulu anlar yaşandı.

Konuşmasında; İstiklâl Marşı şairi olmanın ötesinde ahlak adamı olmanın Mehmet Akif'i Türkiye'nin en çok konuşulan ve hakkında kitaplar yazılar yayınlanan isim olarak gündemde tuttuğuna vurgu yapan Doğan; "Mehmet Akif'i unutturmak isteyenlere rağmen O, nurettin Topçu'nun gündeme taşıması ile birlikte bugün hiç kimseye nasib olmayan bir ilgiye mazhar olmaktadır. Anma toplantıları, yürüttüğü mücadele, şiirleri, Kurtuluş Savaşına olan katkıları ile Türkiye'nin hakkında en çok yazılan, konuşulan ismidir. Hayatının hiçbir döneminde, ilkelerinden ve ahlaklı duruşundan taviz vermemiş bir şair ve insandır Akif" dedi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda aldığı önemli rol ve çevresinde yaşanan olaylara bakışını örnekleri ile paylaşan Doğan; Akif'in üç önemli şiir ile hiçbir zaman unutulmayacağını belirtti. İstiklâl Marşı, Çanakkale Şehitleri ve Zulmü Alkışlayamam şiirleri ile bütün nesillerin hafızasındaki ve gönlündeki yerini koruyacağının altını çizdi.

Erzurum teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Muammer Yaylalı, İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Kültür İşleri Daire Başkanı Mehmet Emin Öz, Atatürk Üniversitesi'nin değişik fakültelerinin dekanları ve öğretim üyelerinin katıldığı konferans sonrası Erzurum Öğretmenevi Müdürü Abdullah Nehir'in teşekkür plaketini ETÜ Rektörü Muammer Yaylalı D.Mehmet Doğan'a hediye etti.

Programa dinleyici olarak katılan öğrencilere Nurettin Topçu'nun "Mehmet Akif" kitabı ücretsiz olarak dağıtıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim