• BIST 9079.97
  • Altın 2306.679
  • Dolar 32.3389
  • Euro 35.0963
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Cumhuriyet Bayramı Körfez’de coşkuyla kutlandı

Cumhuriyet Bayramı Körfez’de coşkuyla kutlandı
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 95. yıl dönümünde Körfez'de coşku içinde kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 95. yıl dönümünde Körfez'de coşku içinde kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 95. yıl dönümü törenleri Körfez'de Kaymakam Dr. Hasan Hüseyin Can'ın makamında tebrikleri kabul etmesiyle başladı. Kutlama töreni ise Körfez Alpaslan Türkeş Spor Kompleksi'nde gerçekleştirildi. Törene; Dr. Hasan Hüseyin Can dışında Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Cumhuriyet Başsavcısı Burak Olgun, Garnizon Komutanı Gökhan Güllüoğlu, ilçe müdürleri, Belediye Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve STK temsilcileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması sonrası başlayan programda Körfez Kaymakamı Dr. Hasan Hüseyin Can günün anlam ve önemini belirten konuşma gerçekleştirdi. Kaymakam Can, Türk Devletinin devletsiz kalmaması için bu topraklarda Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde büyük bir mücadeleye girildiğini belirterek, "İstiklal harbimiz, Türk milletinin küllerinden doğuşu, esarete boyun eğmemenin somut bir göstergesidir. 5 yıl sonra Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutlayacağız. 100. yılımıza girerken, bir daha 15 Temmuzlar yaşanmaması, devletimizin ve demokrasimizin tehlikeye düşmemesi bakımından, milletimizin temel ilke ve esas olan, tanımı anayasamızda olan Türkiye Cumhuriyeti'nin bütün müessese kurum ve kuralları ile yaşatılmasını öncelik ve esas alması gereklidir" dedi.

Kaymakam Can'ın konuşmasının ardından Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından şiirler okundu, müzik dinletisi gerçekleştirildi. Jimnastik gösterilerinin ardından da sosyal ve kültürel yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi. Ödül töreninin ardından halkoyunları ekibi, gösterilerini gerçekleştirdi. Hep birlikte söylenen türküler ve Türk bayraklarının dalgalandırılması sonrasında tören sona erdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim