• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Elimizden geleni sonuna kadar inşallah yapıyoruz, yapacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Elimizden geleni sonuna kadar inşallah yapıyoruz, yapacağız
Elazığ'da deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmalarını yerinde izleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz devlet olarak, millet olarak elimizden geleni sonuna kadar inşallah yapıyoruz, yapacağız." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, beraberinde TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve bazı bakanlar ile Sivrice ilçesinde meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depreme ilişkin incelemelerde bulunmak üzere Elazığ'a geldi.

Erdoğan önce yıkılan binanın enkazı altında kalarak can veren Ayşe Civelek ile 9 yaşındaki oğlu Muhammed Salih Civelek'in cenazesine katıldı.

thumbs_b2_b3759dd07940ebf3cdc4bf7b6d43b674.jpg

"DEVLETİMİZİN BİR İHTİYACI YOK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cenaze namazının ardından incelemelerde bulunmak üzere kurtarma çalışmalarının devam ettiği Mustafa Paşa Mahallesi'ne geçti.

Burada gazetecilere bir açıklama yapan Erdoğan özetle şunları söyledi:

"Deprem sonrası her iki tarafta çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. Bütün mesele şu anda çalışmaları yürüten AFAD, UMKE, Kızılay, Jandarma, askerimiz çalışmalarla şu ana kadar çok sayıda insanımızı enkaz altından kurtardı. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah rahmet eylesin. Bini aşkın hastamız var yoğun bakımdakilerin sayısı çok az. Kendilerine Rabbim'den şifalar diliyorum. Enkazlardaki çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. Arkadaşlarımız aldıklar ses üzerine gidiyorlar. Ses dinleme cihazlarıyla olsun çalışmalar sürüyor. Sonuna kadar gayretle devam edecek. Devletimiz tüm imkanlarını kurumlarıyla beraber sürdürecek. Konuyla ilgili olarak milletçe ortaya koyduğumuz dayanışmaya teşekkür ediyorum. Burada bir şeyi hatırlatmamız lazım, bu tür zamanlarda biliyorsunuz bazıları fırsat kollamaya kalkar. Bu fırsatlara asla bizler kapı aralamayalım. Bu fırsatlara kapı aralamayalım. Para toplama vs. Devletimizin bir ihtiyacı yok. Yardım yapılacaksa kurum belli, AFAD ile Kızılay ile yapılır. Dağıtılması gereken yerlere dağıtılır. Fırsat kollayıcılara fırsat vermeyelim." 

Enkaz bölgesindeki incelemelerinin ardından Erdoğan, depremde yaralanan vatandaşları hastanede ziyaret etti.

93y-72yqpeqe_kp25g_veg.jpg

Cumhurbaşkanı burada enkaz altında kalan "Azize Çelik" ile telefonla görüşen UMKE gönüllüsü Emine Kuştepe ile de görüştü.

wq8uaqbi60ar2hjuh7fjhw.jpg

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim