• BIST 9543.84
  • Altın 2485.863
  • Dolar 32.4466
  • Euro 34.7921
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Cuma hutbesi: Şimdi yaraları sarma zamanı

Cuma hutbesi: Şimdi yaraları sarma zamanı
Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan bu haftaki cuma hutbesinin konusu, Suriye'de yaşanan savaş ve mağduriyetler...

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan bu haftaki cuma hutbesinin konusu, Suriye'de yaşanan savaş ve mağduriyetler ile ülkenin doğusunda yaşananlar oldu. Hutbede, şehit aileleri, terör mağdurları ve Türkmenler için yardım kampanyası başlatıldığı duyurularak, "Şimdi yaraları sarma zamanı." denildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan ve bütün camilerde okunan hutbede "İyilik ve Allah'a karşı gelmekten sakınma hususunda yardımlaşın. Günah ve düşmanlıkta yardımlaşmayın." ayeti ile "Kişi, kardeşine yardım ettiği sürece Allah da ona yardım eder." hadis-i şerifi hatırlatıldı. Hutbede, Suriye ve Ortadoğu ülkelerindeki savaşlar anımsatılarak İslam coğrafyasının farklı köşelerinde insanlığın utancı niteliğinde kara günler yaşandığı, Türkmen, Arap ve Kürt binlerce insanın barış umuduyla Türkiye'ye sığındığı belirtildi.

Ülkede bütünlüğü hedef alan hain ellerin şiddeti tırmandırdığının, onlarca kahramanın şehit düştüğünün vurgulandığı hutbede, "Ciğerler dağlanıyor, ailelerin boynu bükülüyor. Bugün varlığımızı seferber ederek yıkılanları yeniden inşa etmek, yorulana can, boğulana nefes, kimsesize kimse olmak, kardeşliğimizi bir daha hatırlamak durumundayız. Şimdi milletçe şehitlerimize olan vefa borcumuzu ödeme ve şehit ailelerinin yaralarını sarma zamanıdır. Bize düşen, onun ardında bıraktığı emanetlere bu hayatı kolaylaştırmak, hayata tutunma ve ayakta kalma gücü aşılamaktır. " ifadeleri yer aldı.

TERÖR MAĞDURLARINI YALNIZ BIRAKMAYALIM

Hutbede Güneydoğu'da terörün mağdur ettiği sivil halk için de ayrı parantez açıldı. Evleri yakılıp yıkılan, şehirlerini terk etmek zorunda kalan, çocuklarını okula gönderemeyen, iş yerlerinin kepenklerini kapatan binlerce insanın hayata dönmeyi beklediği belirtilen hutbede, "Evsize ev, yuvasıza yuva, kimsesize kimse olmayı bilen milletimiz, bugün terör mağduru olan kardeşlerimizi yalnız bırakmayacaktır. Terörle örselenen ruhları tedavi edelim, geleceğimiz olan yavruların gözlerinin önündeki yıkıntı sahnelerini silelim, kulaklarındaki silah seslerini unutturalım." denildi.

ŞEHİT AİLELERİ, TERÖR MAĞDURLARI VE TÜRKMENLER İÇİN YARDIM KAMPANYASI

Cuma hutbesinde, Suriye içindeki Bayırbucak Türkmenleri'nin mücadelesi de hatırlatılarak, son büyük saldırıların ardından binlerce Türkmen'in ülkemize sığındığı ifade edildi. "Gün, yaraları sarma günüdür." denilen hutbede, "Bugün de "Şimdi Yaraları Sarma Zamanı" başlığıyla yeni bir kampanya başlatmış bulunuyoruz. Bu kampanya uzak diyarlara değil, kendi vatandaşlarımıza, misafirlerimize yöneliktir. Bu itibarla, bugün ülkemiz genelindeki bütün camilerde şehit ailelerimiz, terör mağduru kardeşlerimiz ve ülkemize sığınan Türkmen kardeşlerimiz için bir yardım kampanyası düzenlenmiştir. Rabbim yaptığınız ve yapacağınız yardımlarınızı kabul eylesin." duyurusu yapıldı.

Cuma hutbesi, çocukların okullarda tercihe bağlı olarak okutulan "Kur'an-ı Kerim" ve "Peygamber Efendimizin Hayatı" derslerini seçmeye teşvik edilmesi tavsiyesiyle sona erdi.

Cuma hutbesi: Şimdi yaraları sarma zamanı

Cuma hutbesi: Şimdi yaraları sarma zamanı

Cuma hutbesi: Şimdi yaraları sarma zamanı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim