• BIST 9524.59
  • Altın 2501.311
  • Dolar 32.5466
  • Euro 34.6697
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

"Çukurova’nın Filizleri" Projesi Başlıyor

"Çukurova’nın Filizleri" Projesi Başlıyor
Adana'da Çukurova Belediyesi, yoksul üniversite öğrencilerini halkın katkısıyla okutabilmek için "Çukurova'nın Filizleri" adıyla bir proje başlatıyor.

Adana'da Çukurova Belediyesi, yoksul üniversite öğrencilerini halkın katkısıyla okutabilmek için "Çukurova'nın Filizleri" adıyla bir proje başlatıyor. Dileyen her ailenin ayda en az 20 TL ile katılabileceği projeyle hedef Çukurova'da en az 1000 üniversiteli çocuğa el vermek. Başkan Soner Çetin, "Projeye katılan ailelerin evinin kapısına "Bu aile bir çocuk okutuyor" diye özel bir tabela asacağız" dedi.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin tarafından hazırlanan "Çukurova'nın Filizleri" adlı proje hem Halk Günü'nde halkla hem de tüm mahalle muhtarlarına anlatıldı. "El Verin Okutalım" çağrısıyla hazırlığına başlanan Çukurova'nın Filizleri projesi, durumu iyi ya da orta olsa da yardım etmek isteyen ailelerden üniversiteli gençler adına bağış toplanmasını amaçlıyor. Her ailenin en az 20 TL ile katkı koyabileceği projede amaç, ayda 250 TL gibi bir paranın üniversite öğrencisinin hesabına aktarılmasını hedefliyor. Proje "Bir Elin Nesi Var, Bin Elin Sesi Var" özdeyişinden yola çıkılarak hazırlandı.

SİTENİN VE DAİRENİN KAPISINA LEVHA

Yardımcılarından birini projenin organizasyonunda görevlendiren Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, "Ayda 20 lira çok az. Ben daha fazlasını verebilirim" diyenlere kapılarının sonuna kadar açık olduğunu vurguladı. Adanalı olup da ciddi maddi sıkıntı yaşayan ancak çalışkan olan üniversite öğrencilerine yardımın toplumsal barış ve huzur açısından da önemli bir adım olacağını ifade eden Çetin, "Aylık aidatına 20 TL daha ekleterek bu çocuklara el uzatacak olan evlerin ve sitelerin kapısına "Bu ev, bu site şu kadar üniversiteliyi okutmaktadır" diye özel bir levha asılacak" diye konuştu.

VİCDANININ SESİNİ DİNLEYEN GELSİN

Muhtarlar, site ve apartman yöneticileriyle birlikte projeye can vermek istediklerini ifade eden Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin daha önce Ankara'da Çankaya ve İzmir'de Karşıyaka belediyeleri tarafından hayata geçirilen projelerin yoksul üniversite öğrencileri için can suyu olduğuna dikkat çekerek şu çağrıda bulundu:

"Adana'da, özellikle de Çukurova'da yaşayan herkesi bu projeye katılmaya davet ediyorum. Vicdanının sesini dinleyen gelsin, belediyemize başvursun. Bu çocuklar hepimizin, onların okuması ülkenin gelişmesi, rahatlaması demektir."

"Çukurova’nın Filizleri" Projesi Başlıyor

"Çukurova’nın Filizleri" Projesi Başlıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim