• BIST 9659.17
  • Altın 2495.067
  • Dolar 32.5864
  • Euro 34.8484
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Cübbeli Ahmet Hoca'dan Bakan Ala'ya "çüş"

Cübbeli Ahmet Hoca'dan Bakan Ala'ya "çüş"
Bakan Efkan Ala'nın Peygamberimiz ile ilgili "Kendisine pay çıkardı" sözlerini değerlendiren Cübbeli Ahmet Hoca bu adamların itikadı bozuk diyerek tepki gösterdi.


AK Partili gençlerle yaptığı sahur programında Hz. Peygamber için, "O Mekke"nin fethinde gururlandı, biz gururlanmayacağız" tarzında konuşmalar yapan İçişleri Bakanı Efkan Ala"ya bir cevap da Cübbeli Ahmet Hoca"dan geldi. Cübbeli Ahmet Hoca, "Sen Peygamber gibi olmayacaksın. Daha büyük adamsın yani" diye başladı ve saydırdı.
 
 Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın önceki günlerde peygamberimiz ile alakalı söylediği skandal sözleri sert bir dille eleştirdi. Cübbeli Ahmet Hocaefendi “Sen peygamber gibi olmayacaksın daha büyük adamsın yani. Peygambere Allah uyarmış. Ya sen ne kadar cahil, echelü men fil arz (yeryüzünün en cahili) mısın ya?” dedi.
 
İçişleri Bakanı Efkan Ala geçtiğimiz günlerde AKP Gençlik Kolları sahur programında bir konuşma yapmış ve Peygamber Efendimize (S.A.S) kibir isnad ederek skandal ifadeler kullanmıştı. Geçtiğimiz akşam Kadir Gecesi münasebetiyle sohbet veren Cübbeli Ahmet Hoca, Ala'nın skandal ifadelerini hatırlatarak sert tepki gösterdi.
 
Cübbeli Ahmet Hoca son günlerde buna benzer açıklamaların arttığını söyleyerek “Şimdi birisi daha bir buzağı doğurdu. Ne dedi kalktı adam demesin mi? “Mekke fethinde peygamber belki de kendine pay çıkarttı. Allah da ona İzace’yi indirdi ve  istiğfar emretti. Biz onun gibi olmayacağız.” Cüşş. Yuh senin ham ervahına.” ifadelerini kullandı.
 
"PEYGAMBERİN DÜŞTÜĞÜ DURUMA DÜŞMEYECEKMİŞ"
 
Efkan Ala’nın peygamberimize hakaret ettiğini dile getiren Cübbeli Ahmet “Adam bide hocayım ayağına izace süresini okuyor. İzace dedi durdu ‘estaizü billah izace’ diyor ne kadar takva. Esta’izü Billah demeden Kurana başlanmaz ya. Seni ne esta’izü billah kurtarır ne estağfurullah kurtarır. Sen peygambere hakaret ediyorsun. Bir defa bu adamın cahilliği nereden ortaya çıkıyor. Bir de terbiyesizliğin daniskası biz öyle olmayacağız. Biz o duruma düşmeyeceğiz. Peygamberin düştüğü duruma düşmeyecekmiş...” şeklinde konuştu.
22838408.jpg

 
Bu tarzda düşüncelerin son zamanlarda daha da çok arttığının altını çizen Ahmet Hoca "Aman Ya Rabbi ben kendim duymasam sesini inanmayacağım. Bu kadar cahillik olur mu ya? Bu gibi zihniyetler kol geziyor. Yetkililer, yöneticiler buna fırsat vermesinler. Bak verirlerse daha büyük belalar gelecek. Resulullah (SAV) elini çeker şefaatini çeker, himmetini çeker. Her yer yanıyor burası duruyorsa onun bereketine duruyor." Diyerek uyarılarda bulundu.
 
SİZİN DE YATACAK YERİNİZ YOK!
 
Cübbeli bu olaya ses çıkarmayanlara da kızarak "Siz de niye bu hassasiyet yok ya. Şey gibi peşine gidiyorsunuz insanların ya. Niye sorgulamıyorsunuz yargılamıyorsunuz. Benim peygamberime bu lafı diyemezsin. Niye tepki yapmıyorsunuz niye mesaj atmıyorsunuz, niye mail atmıyorsunuz. Sizin de yatacak yeriniz yok. Resulullah yüz çevirir sizden ahirette. Yapmayın böyle kardeşim." dedi.
 
Cübbeli Ahmet Hoca, "Biz emri bil marufla görevliyiz. Peygamberimizin ırzını şerefini korumazsak bu ne ya." Dedi. Biz peygamberin durumuna düşmeyeceğiz kendine pay çıkartmış. Haşa ve kella O’nda nefis yok masum o nübüvvetten önce de sonra da masum o  Yoksa peygamber himmetini çeker, şefaatini çeker." diyerek sözlerini tamamladı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim