• BIST 9710.44
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 28 °C

Çorum’da Sinekle Mücadele Çalışmaları Start Aldı

Çorum’da Sinekle Mücadele Çalışmaları Start Aldı
Çorum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri halk sağlığını tehdit eden karasinek, sivrisinek gibi vektör canlılara karşı fiziksel ve kimyasal...

Çorum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri halk sağlığını tehdit eden karasinek, sivrisinek gibi vektör canlılara karşı fiziksel ve kimyasal mücadele çalışmalarına başladı. Çalışmalarda vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla broşür, afiş ve bilgilendirici diğer materyaller de kullanılıyor.

Kültürel mücadele kapsamında vatandaşlarda sinekle mücadele bilincinin oluşturulması amacıyla billboard, raket ve megalight çalışmalarının yapıldığını ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, "Fiziksel mücadele kapsamında Çorum şehir merkezi etrafında 90 ayrı noktada toplam 37 hektar karasinek ve 27 ayrı noktada toplam 4 hektar sivrisinek üreme kaynağı tespit edildi. Belirlenen toplam 41 hektar karasinek ve sivrisinek üreme alanından fiziksel mücadele ile ortadan kaldırılabilecek 28 hektar alanda çalışmalara başladık. Hayvansal gübre atık alanları başta olmak üzere 28 hektarlık alanda bulunan atıkları kazılan çukurlara doldurarak üzerlerini kapatıyoruz." dedi.

HAŞERE ÜREME ALANLARINA KİMYASAL MÜCADELE

Kimyasal mücadele kapsamında 10 adet biyosidal uygulayıcı personelle ilaçlama çalışmalarını başlattıklarını belirten Turan Candan, Çorum Çayı'nı arıtmak için kullanılan Karacaköy Mevkiinde bulunan Çorum Belediyesi Atık Su Arıtma Tesisinde larva ilaçlaması yapıldığını söyledi.

Başlatılan bu çalışmalarla vatandaşların sağlığını korumak adına, tehdit unsuru olan karasinek, sivrisinek gibi vektör canlıların, bilimsel mücadele yöntemleri kullanılarak insan sağlığını tehdit etmeyecek düzeyde tutulması ve kontrol altına alınması amaçlandığını dile getiren Candan, "Vektörel uçucularla mücadele ederken doğanın dengesini korumak en temel görevimiz. Haşerelerin aşırı ürediği durumda da tamamen yok olduğu durumda da çevre dengesi bozulmaya, sağlık ortamı tehdit altına girmeye başlamıştır. Bu yüzden bizim için esas olan çevreye düzensizce ilaç atarak haşereleri tamamen ortadan kaldırmaktan ziyade haşerelerin üreme, beslenme ve barınma ortamlarını kontrol altına alarak sineklerin insanların sağlığını tehdit edecek seviyede çoğalmasına engel olmak. " Vektörel mücadele çalışmalarımız tüm sezon boyunca aralıksız devam edecek." şeklinde konuştu.

Başkan Yardımcısı Turan Candan, Sinekle mücadelede vatandaşa da büyük sorumluluk düştüğünü belirterek vatandaşların evsel atıklarını ağzı kapalı çöp torbalarına koyarak çöp konteynırlarına atmalarının mücadelenin en önemli aşamalarından birisi olduğunu söyledi.

Çorum’da Sinekle Mücadele Çalışmaları Start Aldı

Çorum’da Sinekle Mücadele Çalışmaları Start Aldı

Çorum’da Sinekle Mücadele Çalışmaları Start Aldı

Çorum’da Sinekle Mücadele Çalışmaları Start Aldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim