• BIST 9693.46
  • Altın 2509.823
  • Dolar 32.5759
  • Euro 34.7692
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Çoruh Havzası Rehabilitasyon Projesi Tam Gaz Devam Ediyor

Çoruh Havzası Rehabilitasyon Projesi Tam Gaz Devam Ediyor
Çoruh Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi kapsamında Çoruh havzasında bulunan başta orman, toprak ve su olmak üzere doğal kaynakların korunması, kırsal...

Çoruh Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi kapsamında Çoruh havzasında bulunan başta orman, toprak ve su olmak üzere doğal kaynakların korunması, kırsal kesimde yaşayanların yaşam koşullarının iyileştirilmesi ve doğal afetlerin önlenmesi için hayata geçen çalışmalar meyvesini vermeye başladı.

Japon Kalkınma Ajansı(jıca) tarafından finanse edilen Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından koordine edilen, OGM, OR-KÖY, TRGM, DSİ, İl Özel İdareleri veya Büyükşehir Belediyesi tarafından Erzurum Artvin ve Bayburt İllerinde uygulanmaktadır.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Oltu İlçe Müdürlüğü bahçesinde bir tanıtım programı düzenlendi.

Programda projenin amacı hakkında bilgiler veren Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Murat Yılmaz, "Bu projede bakanlığımız TRGM aracılığıyla bize verilen görev, projenin ruhuna uygun olarak bölgede yaşayan çiftçilerimizin gelir seviyesini artıracak tarımsal faaliyetleri sahada uygulamaktır" dedi.

Proje dâhilinde müdürlükçe Oltu'da bir mikro havzada bulunan 8 mahallede çalışma yaptıklarını aktaran Yılmaz, "Bu 8 mahallemizde; Ahır iyileştirmeleri, meyve bahçeleri tesisi, yem bitkileri üretimi ve meralarda ıslah çalışmaları yapılmaktadır. Ayrıca Or-köy ile birlikte 12 adet 500 m2 plastik örtülü sera kurulmuş, uygun kişilere 45 ünite 900 adet arılı kovan dağıtılmıştır. Şuan bu sekiz mahallede bulunan 101 çiftçimize; 100 adet süt sağım makinası, 60 adet süt güğümü, 500 adet hayvanlar için yalama taşı, 600 adet otomatik suluk dağıtacağız." Şeklinde konuştu.

Meralar için şuana kadar 200 adet sıvat, 4 adet gölgelik, 12 adet hayvanlar için kaşınma kazığı, 2 adet çoban evi, 10 adet tuzluk, yem bitkileri üretimi ve 1390 dekar yonca, korunga, fiğ ekimi gerçekleştirildiğini ifade eden Murat Yılmaz, ayrıca 130 dekar meyve bahçesi ile 5 dekar da çilek bahçesi tesis edileceğini kaydetti.

2014-2015 yılarına ait gelir getirici faaliyetlerin yanı sıra 2016 yılı programının da ayrıca gerçekleştirileceğini aktaran Yılmaz, proje de emeği geçenlere teşekkür etti.

Program sonunda protokol tarafından çiftçilere süt sağım makinası, süt güğümü, hayvanlar için yalama taşı ve otomatik suluk dağıtımı gerçekleştirildi.

Bu arada proje tanıtım programına; İlçe Kaymakamı Mehmet Gökhan Zengin, Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, Erzurum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Akar, Tarımsal Araştırma Altyapı ve Arazi Değerlendirme Şube Müdürü Erdal Şengül, İl Müdür Yardımcısı Engin Sancı, Oltu Bal Üreticileri Birliği Başkanı M.Celal Uğurel, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, mahalle muhtarları, müdürlük personeli ve çiftçiler katıldı.

Çoruh Havzası Rehabilitasyon Projesi Tam Gaz Devam Ediyor

Çoruh Havzası Rehabilitasyon Projesi Tam Gaz Devam Ediyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim