• BIST 9043.44
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Çokal Barajında Bilgilendirme Toplantısı

Çokal Barajında Bilgilendirme Toplantısı
Çokal Barajı'nın geçici kabulünün ardından tesisin işletmesini devralacak olan Gelibolu Gökbüet Barajı Su Birliği'nin Başkanı Özacar ve üye belediye...

Çokal Barajı'nın geçici kabulünün ardından tesisin işletmesini devralacak olan Gelibolu Gökbüet Barajı Su Birliği'nin Başkanı Özacar ve üye belediye başkanlarına baraj inşaatının kontrol mühendisi tarafından sunum yapıldı.

Gelibolu Gökbüet Projesi kapsamında Devlet Su İşleri (DSİ) Edirne Bölge Müdürlüğü kontrolörlüğünde sürdürülen, isale hatları ve arıtma tesisi yapım işlerinde son noktaya gelinen Çokal Barajı'nda bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Tesis inşaatlarının tamamlandığı barajda kontrol mühendisi Yunus Damla tarafından gerçekleştirilen sunum toplantısına Gelibolu Gökbüet Barajı Su Birliği ve Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, Eceabat Belediye Başkanı Adem Ejder, Kavakköy Belediye Başkanı Necati Kopça ile Gökbüet Barajından Şarköy ve Malkara ilçeleri için su tedariki sağlayacak olan TESKİ (Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi) Genel Müdürü Dr.Şafak Başa katıldı.

Projenin mevcut durumu hakkında bilgi aktarımı yapılan toplantıda, Gelibolu isale hattı boru imalatlarının yüzde 94 oranında tamamlandığı, barajın içme suyunun dördüncü ve son etabı olan 14 adet pompa istasyonunun bulunduğu Eceabat isale hattının gerçekleşme oranının yüzde 91 seviyesine geldiği kaydedildi. Dört kısım halinde tamamlanması öngörülen isale hatları ve arıtma tesisi ile ilgili olarak projede gelinen noktanın değerlendirildiği toplantının ardından, Gökbüet Barajı Su Birliği'nin Başkanı Mustafa Özacar, üye belediye başkanları ve TESKi Müdürü Başa barajda bulunan tesisleri gezdiler. Gökbüet Barajı Su Birliği'nin Başkanı Özacar, Gelibolu Yarımadası'nın yılda 9 milyon 270 bin m3 su alacağı ve 311 kilometrelik alanı kapsayan proje hakkında verdiği bilgilerden dolayı kontrol mühendisi Yunus Damla'ya teşekkür etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim