• BIST 9079.97
  • Altın 2324.229
  • Dolar 32.3599
  • Euro 34.9268
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Coğrafi İşaret Tanıtımı Yapıldı

Coğrafi İşaret Tanıtımı Yapıldı
Balıkesir'in Edremit ilçesi Şükrü Tunar Kültür Merkezinde, Edremit Ticaret Odası Edremit Körfezi Yeşil Çizik Zeytin Coğrafi İşareti Lansmanı ve kokteyli...

Balıkesir'in Edremit ilçesi Şükrü Tunar Kültür Merkezinde, Edremit Ticaret Odası Edremit Körfezi Yeşil Çizik Zeytin Coğrafi İşareti Lansmanı ve kokteyli gerçekleştirildi.

Edremit Kaymakamlığı, Edremit Belediyesi, Edremit Ticaret Odası, Edremit Ticaret Borsası, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Tariş, Edremit Ziraat Odası, Edremit Zeytincilik Üretme İstasyonu, Edremit Meslek Yüksek Okulu, Edremit Lokantacılar Odası ve Edremit'in diğer kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları önderliğinde Zeytin Hasat Sonu Şenlikleri kapsamında Edremit Körfezi Yeşil Çizik Zeytin Coğrafi İşareti lansmanı yapıldı.

Lansmanda Edremit Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Salon yaptığı konuşmada "Kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları olarak birlik ve beraberlik içinde böyle bir organizasyona imza atmak ilçemiz için çok yararlı olmuştur. İlçemizin en önemli gelir kaynağı olan zeytincilik için Edremit Ticaret Odası olarak girişimlerimiz sonucu "Edremit Körfezi Yeşil Çizik Zeytin Coğrafi İşaretini" tescil ettirmiş olup; uygulama çalışmalarını sürdürmekteyiz. Coğrafi işaretimiz ürüne değer katarak, ürünü aranır hale getirerek üreticimize büyük katkı sağlayacaktır. Çizik yeşil zeytinimizin hasatından paketlenmesine kadar ki prosesinin doğru bir şekilde yürütülüp, gelecek kuşaklara aktaracak ve istihdam sağlayacaktır. Ayrıca tüketicinin daha kaliteli sağlıklı ve güvenilir ürün satın almasını sağlayacaktır. Coğrafi işaretin alınmasında ve uygulanmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Edremit körfezi yeşil çizik zeytin coğrafi işaretinin tüm üretici ve tüketicilerimize hayırlı olmasını dilerim" dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden Bülent Coşar'ın Edremit Yeşil Çizik Zeytini Coğrafi İşaretini ve sağlayacağı yararları anlatan sunumu ve sonrasında Coğrafi İşaret Uygulama Komisyonunun verdiği bilgiler ile sona erdi.

Coğrafi İşaret Tanıtımı Yapıldı

Coğrafi İşaret Tanıtımı Yapıldı

Coğrafi İşaret Tanıtımı Yapıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim