• BIST 9679.8
  • Altın 2487.16
  • Dolar 32.433
  • Euro 34.4483
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 7 °C
  • İzmir 20 °C

Çocuklarını Göremeyen ’Mağdur Babalar’ Eylem Yaptı

Çocuklarını Göremeyen ’Mağdur Babalar’ Eylem Yaptı
'Parçalanmış Aileler ve Çocuk Hakları Derneği" bünyesinde bir araya gelen "Mağdur Babalar" eşlerinden boşandıktan sonra çocuklarını göremediklerini...

'Parçalanmış Aileler ve Çocuk Hakları Derneği" bünyesinde bir araya gelen "Mağdur Babalar" eşlerinden boşandıktan sonra çocuklarını göremediklerini iddia ederek, seslerini duyurabilmek için Şişli'de eylem yaptı.

Türkiye'de henüz 2 şubesi bulunan Parçalanmış Aileler ve Çocuk Hakları Derneği(PA-DER) bünyesinde bir araya gelen "Mağdur Babalar" seslerini duyurmak için Şişli Kuştepe Parkı'nda eylem yaptı. Yaklaşık 10 kişilik grup, ailevi sorunlardan dolayı intihar eden ve mahkeme kararı olmasına rağmen çocuğunu göremeyen erkeklerin mağduriyetine dikkat çekti. Ellerinde "Bizler babayız ziyaretçi değil', "Nafaka hapsi insanlık suçudur" yazılı döviz taşıyan grup, "Babalar ziyaretçi değildir" şeklinde slogan attı.

Grup adına açıklama yapan PA-DER Başkan Yardımcısı Hasan Çakır, PA-DER olarak boşanma öncesi ve sonrasında mağdur olan insanların haklarını aramak için böyle bir derneğinin oluşturulduğunu söyleyerek, "Temel amacımız dayanışma olmakla birlikte, üyelere hukuki yardım mağduriyetlere sebep olan kanun ve uygulamalara karşı ortak mücadele vermektir. Bugün binlerce çocuk kanun ve uygulamalardan kaynaklı ebeveynlerinin en az birisinden mağdur büyümektedir. Ayrıca süresiz nafaka, nafaka haczi, nafaka hapsi gibi insan haklarına aykırı uygulamalar yüzünden çok sayıda insan hayattan kopma noktasına gelmiştir" dedi.

"ÇOCUKLARIMIZ ELLERİMİZDEN ALINIYOR"

Eşinden ayrıldıktan sonra mağduriyet yaşadığını söyleyen Cengiz Dinçer, "Evden uzaklaşma kararı verildi. O günden beri çocuğumu görmekte sıkıntı yaşıyorum. Silivri'de ikamet ediyorum çocuğum Çekmeköy'de yaşıyor. Yaklaşık 5 yıldır, çocuğu almakta zorlanıyorum. Maalesef çocuğumu göremiyorum. Yasaların verdiği karar gereği icra yolu ile almak zorunda kalıyorum. Maddi gücüm el verdikçe çocuğumu görmeye çalışıyorum" şeklinde konuştu.

Dernek üyesi Mehmet Kemaloğlu, "Çocuklarımız ellerimizden alınıyor, her türlü hukukumuz gasp ediliyor. Tamamen pozitif ayrımcılık adı altında bizlere zulüm edilmekte" diye konuştu.

Çocuklarını Göremeyen ’Mağdur Babalar’ Eylem Yaptı

Çocuklarını Göremeyen ’Mağdur Babalar’ Eylem Yaptı

Çocuklarını Göremeyen ’Mağdur Babalar’ Eylem Yaptı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim