• BIST 9079.97
  • Altın 2318.134
  • Dolar 32.3415
  • Euro 34.9033
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Çocuklara Özel Ümit’te sağlıklı yaşam eğitimi

Çocuklara Özel Ümit’te sağlıklı yaşam eğitimi
Eskişehir Özel Ümit Hastanesi'nin konusunda uzman doktorlarınca verilen eğitimler tüm hızı ile sürüyor.

Eskişehir Özel Ümit Hastanesi'nin konusunda uzman doktorlarınca verilen eğitimler tüm hızı ile sürüyor. Meserret İnel İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencileri hastanede verilen eğitimle derslerini pekiştirdi.

Özel Ümit Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzman Doktoru Sibel Özdinç Varol ile Plates Eğitmeni ve Yaşam koçu Gülçin Kaya Uğur tarafından verilen bilgilerle öğrencilerin Fen Bilgisi dersinde öğrendiği kas, iskelet sistemi ve doğru nefes alma tekniklerini detaylı anlatarak öğrendiklerini pekiştirmelerine yardımcı oldular. Ümit Hastanesi konferans salonunda gerçekleşen eğitimde Dr. Sibel Özdinç Varol, öğrencilere tablet ve telefon kullanımı konusunda uyarılarda bulundu. Varol, eğitimde öğrencilerin sorularını yanıtlayarak, "Kas sistemimizde bozulmalar yaşanmaması, boyun ağrıları çekmemek için tablet ve telefon kullanımını sınırlandırmamız gerekiyor. Anne ve babalarımızın izin verdiği süreleri aşmamalıyız. Sizin gibi gelişme çağında olan öğrencilerin daha çok spor yapmaları, koşup eğlenmeleri önemli. Özellikle yüzmeye gidebilirsiniz, bu sporla tüm kaslarınızı hareket ettirmiş olacaksınız" diye konuştu.

Hangi vitaminler alınmalı

Öte yandan Beslenme ve Yaşam Koçu Gülçin Kaya Uğur ise, düzenli nefes almanın sağlığa faydaları ve düzenli beslenmenin gelişimlerine sağlayacağı katkıları anlatarak öğrencilerin sorularını yanıtladı. Gülçin Kaya Uğur, şunları söyledi:

"Doğru nefes almak için egzersizler yapabilirsiniz. Diyafram dediğimiz perdenin hareketlerini gösterdiğimiz nefes alma teknikleri ile rahatlatabilirsiniz. Ayrıca beslenme konusunda da sizin gibi okul çağında olan çocuklarımızın kahvaltısını aksatmaması gerekir. Çünkü en önemli öğün kahvaltıdır. Okul çağındaki çocukların hemen hemen tüm besin öğelerini almaları önemlidir. Sizlin yaşınızdaki çocukların gelişimi için gerekli olan demir minerali, kalsiyum minerali, su, C vitamini, D vitamini ve folik asit dediğimiz gıda temelleri en önemli olanları. Yediğiniz besinler ile bu vitaminleri vücudunuzun alması gerekir."

Sınıf Öğretmeni Necmi Döğer ise "Çocuklara kitaplardaki bilgileri bizler anlatıyoruz ama uzman kişilerden konuları dinlemeleri ve örnekler ile anlatılması çocukların vücutlarını tanımalarını ve unutmamalarında daha önemli yer alıyor" dedi. Yaklaşık 30 öğrencinin katıldığı eğitime sınıf anneleri de katıldı. Sınıf anneleri eğitim sonunda Özel Ümit Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzman Doktoru Sibel Özdinç Varol ile Plates Eğitmeni Gülçin Kaya Uğur'a çiçek takdim etti.

Çocuklara Özel Ümit’te sağlıklı yaşam eğitimi

Çocuklara Özel Ümit’te sağlıklı yaşam eğitimi

Çocuklara Özel Ümit’te sağlıklı yaşam eğitimi

Çocuklara Özel Ümit’te sağlıklı yaşam eğitimi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim