• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 15 °C

Çocuklara hediye almayı çok severdi

Kaptanpaşa Mahallesi’ndeki komşularının gözünden Başbakan Erdoğan: Çocuklara ne istiyorlarsa alır, verirdi. Halen de oyuncak dağıtır. Mahallede herkesle arası çok iyiydi. Yardımsever ve çok merhametli bir insandı.
Usta’nın Hikayesi belgeselinin ardından Kasımpaşa’nın Kaptanpaşa Mahallesi sakinleri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı anlattı. Mumhane Sokak’ta, Erdoğan ailesinin yıllarca alışveriş yaptığı bakkalı işleten Semiha Karaoğlu Paçal, 20 yıl aileyle komşuluk yaptıklarını söyledi. Paçal, Erdoğan Ailesi’nin bütün fertleriyle tanıştıklarını ifade ederek, “Mahallemizden bir Başbakan çıktığı için övünüyoruz. Mahallede herkesle çok iyiydi. Sadece bizimle değil, herkesle iyi ilişkileri vardı. Herkesle iletişim halinde, gayet sevecendi, diyalogları çok iyiydi” diye konuştu. Paçal, Erdoğan’ın kendisinde iz bırakan en belirgin özelliğinin, sabahları işe giderken bakkala gelip selam vermesi ve cuma günleri mahalledeki çocuklara mutlaka bir şeyler alması olduğunu söyledi. 
 
BİZİ HİÇ UNUTMADI
 
Paçal, şöyle devam etti: “Çocuklara ne istiyorlarsa alır, verirdi. Çok merhametli bir insandı. Halen de devam eder, çocuklara oyuncak dağıtır. Onları sevindiriyor yani. Başbakan olduktan sonra da kendisiyle görüşme şansı bulduk. Burayla hiçbir zaman diyaloğunu kesmedi, devamlı gelip gidiyor Allah razı olsun, mahallesini, bizleri hiçbir zaman unutmadı. Kendisine başarılar diliyoruz.” 
 
untitled-4.20130906105450.jpg
 
Erdoğan’ın oturduğu Arda Apartmanı’nda yaşayan tornacı Hüseyin Üstünbaş ise 20 yıl bu binada komşuluk yaptıklarını söyleyerek bir anısını paylaştı: “Arkada bir ahşap ev vardı, yanmıştı. 3 aile açıkta kaldı. 
 
O dönem yardım toplanacaktı. Buranın ileri gelenleri dedi ki; ‘Biz toplayamıyoruz sen ön ayak ol da toplansın.’ Caminin minaresinden anons yapıldı, ‘Tayyip Bey başında’ diye. O zaman hepimiz yardım verdik. Yalan yok O’nun adını duymadan yardımı vermedim. Mahallede herkes öyle güvenirdi. Yardım toplanacaksa o yapardı, organize ederdi.” 
 
HALA GELİP GİDİYOR
 
Üstünbaş, “Halen gelir gider. Doğumunu yaptıran ebeyi sık sık ziyaret eder. Yolu başka yere düşer, buradan geçer. Kimsenin haberi olmadan gelir, belli olmaz onun ne zaman geleceği. Sürekli iletişim halindeyiz” dedi. 
 
ISLANAN KİTAPLARINI TEK TEK KURUTTU
 
Başbakan Erdoğan’ın kitaplara büyük ilgi duyduğunu da belirten Hüseyin Üstünbaş, “Bir gün Erdoğan’ın üst komşusunun evinde, suyun açık kalması nedeniyle kitapları ıslandı. Onları sobanın karşısında tek tek, yaprak yaprak kuruttular. Ağızlarından tek kötü kelime çıkmadı” dedi. 
 
KAVGAYI AYIRACAKTI ZİNCİRLE VURDULAR
 
Üstünbaş, mahallelerinde yaşanan bir kavgayla ilgili anısını da şöyle anlattı: “Akşam üzeri bir kavga oldu. Ayırmak için indi ve sırtına zincirle vurdular. O da ‘Ne haliniz varsa görün’ dedi. Sonra ertesi gün onun olduğunu görenler gelip özür dilediler. Mahalle saygı duyardı.” 
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim