• BIST 9693.46
  • Altın 2506.421
  • Dolar 32.5726
  • Euro 34.7776
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C

Çocuk yazarlar imza gününde buluştu

Çocuk yazarlar imza gününde buluştu
Tuzla'da 60 ilkokul öğrencisi, kendi kitapları için imza heyecanı yaşarken, onları yalnız bırakmayarak mutluluklarını paylaşan Tuzla Belediye Başkanı...

Tuzla'da 60 ilkokul öğrencisi, kendi kitapları için imza heyecanı yaşarken, onları yalnız bırakmayarak mutluluklarını paylaşan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, "Daha özgür düşünebilen, geleceğe doğru uzaklara bakabilen, ona göre de kendisi ile beraber çevresini de geliştiren, kendi yaşadığı ortamla ülkesini daha iyi noktalara getirmek için elinden gelen tüm imkânları kullanmaya çalışan bir nesil arzu ediyoruz" dedi.

Tuzla Deniz Harp Okulu Barbaros Ortaokulunda 2016 yılından itibaren üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencileri, öğretmenlerinin yönlendirmeleri ile kendi hikâye kitaplarını yazıyorlar. Yine her sene okul müdürü ve öğretmenlerin destekleri ile "Barbaroslu Çocukların Kaleminden" isimli imza töreni düzenleniyor. İmza töreninde çocuk yazarlar kitaplarını öğretmenler, veliler ve arkadaşları için imzalıyorlar. Bu sene düzenlenen imza törenine Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve Deniz Harp Okulu Komutanı Tuğamiral Erhan Aydın birlikte katılarak kitapları çocuk yazarlara imzalattılar. Başkan Yazıcı ve Tuğamiral Erhan Aydın çocuk yazarlar ile tek tek sohbet etti ve başarılarından ötürü madalya takdim etti. Programda çocuk yazarlar ile Başkan Yazıcı'nın sohbetleri keyifli anlara sahne oldu.

"Çocuklarımızı şair ve yazar olarak yetiştirmeye yönelik müthiş bir çalışma"

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, "Ben öncelikle Barbaros Ortaokulu'nda okul müdürümüz ile beraber öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Geleceğimiz olan gençlerimize, çocuklarımıza şimdiden geleceği tasarlamaları, düşünmeleri, hayal ettirmeleri, şiirler ve öyküler ile geleceğe yönelik kendi fikirlerini koymaları bizim için çok anlamlı. Biz Tuzla'da da bilim, sanat, spor günleri ile her zaman bunu arzu ettik. Daha özgür düşünebilen, geleceğe doğru uzaklara bakabilen, ona göre de kendisi ile beraber çevresini de geliştiren, kendi yaşadığı ortamla ülkesini daha iyi noktalara getirmek için elinden gelen tüm imkânları kullanmaya çalışan bir nesil arzu ediyoruz. 2016 yılından beri böylesine müthiş bir organizasyon ile çocuklarımızı şair ve yazar olarak yetiştirmeye yönelik müthiş bir çalışma ortaya konmuş. Şu anda da 60 tane şair ve yazarımızı geziyoruz. Hepsinin apayrı güzel eserleri var. Tuzla'da biz bilim, sanat ve sporla beraber her şeyi ödüllendirmeye yönelik çalışmalarımız vardı. Altın yağmuru ile ödüllendiriyorduk. Buradaki çocuklarımıza ayrıca yıldız takmak gerekir" dedi.

Etkinlikte kitabını imzalayan öğrenci Tanem Şen, "Çok heyecanlıyım ve mutluyum. Bu hikâyeyi yazarken hayal gücümü kullandım. Birbirinden farklı macera dolu dört hikaye var kitabımda. Bu etkinlik çok anlamlı bence çocukların yazar olunca neler hissedeceğini belirtiyor. Ben öğretmen olmak istiyorum ama öğretmenliğin yanında yazarlık da yapabilirim" dedi.

Çocuk yazarlar imza gününde buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim