• BIST 9079.97
  • Altın 2323.472
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9354
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Çocuk ve Gençlik Oyun Dünyası hizmete sunuldu

Çocuk ve Gençlik Oyun Dünyası hizmete sunuldu
Çocuklara yönelik her türlü aktivitenin yer aldığı ve Şanlıurfa tarihinde bir ilk olan Çocuk ve Gençlik Oyun Dünyası düzenlenen törenle hizmete sunuldu.

Çocuklara yönelik her türlü aktivitenin yer aldığı ve Şanlıurfa tarihinde bir ilk olan Çocuk ve Gençlik Oyun Dünyası düzenlenen törenle hizmete sunuldu.

Türkiye'nin en genç nüfusuna sahip Şanlıurfa'da gençlere yönelik eğitim, sosyal ve spor alanında çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi'nin yapımını tamamladığı Çocuk ve Gençlik Oyun Dünyası düzenlenen törenle hizmete sunuldu.

Açılış ve ardından düzenlenen "Kardeşlik sofrası" iftar buluşmasına Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve Büyükşehir kadrosu, meclis üyeleri, Karaköprü ilçe belediye başkanı, AK Parti Milletvekili adayları, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda davetli katıldı. Açılışta kısa bir konuşma yaparak Türkiye'nin en genç şehri Şanlıurfa'da bu potansiyelin farkında olduklarını belirten Çiftçi, daha nice hizmetlerin yolda olduğunu dile getirdi. Ardından yapılan açılışla birlikte Çocuk Oyun Dünyasını gezen Çiftçi, çocukların gülücüklerine eşlik ederek ailelerle sohbet etti. 30 Bin metrekareden oluşan Çocuk ve Gençlik Oyun Dünyasında 18 adet farklı oyun grubu, macera parkuru, masa tenis alanları, langırt oyun masaları, 10 kaydırak, yüksek halatla tırmanma parkuru, biyolojik gölet, su oyun alanı, kum havuzu, oturma birimleri, piknik alanları, kamelyalar, trambolin, tırmanma duvarı, boyama duvarı ve kuru havuzlar yer alıyor.

Çiftçi'den müjdeli haberler

Açılışın ardından düzenlenen iftarda halka seslenen Çiftçi, Şanlıurfa açısından çok önemli gelişmeleri tek tek vatandaşlara duyurdu. Çiftçi konuşmasında, Karaköprü'yü ikiye ayıran Akpınar ve Şanlıurfa merkezdeki Karakoyun derelerinde su hareketlerinin yaşanması için çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu, 4 etaptan oluşan raylı sistem için ön protokol imzalarının atıldığını, Topçu Meydanının restore edilerek kitap kafe olarak hizmete sunulacağını, Kızılay meydanındaki hanın restore edileceğini, Haşimiye Meydanının aslına uygun geniş bir mekan olarak şehre kazandırılacağını, Arasa hamamının müze olarak düzenleneceğini ve Özdiker pasajını yıkılacağını söyledi.

Program, iftar daveti ve Çiftçi'nin spor anlamında Türkiye'de düzenlenen şampiyonalarda dereceye giren gençlere ödüllerini vermesi ile devam etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim