• BIST 8988.6
  • Altın 2299.076
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.0632
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Çocuk Koruma Hizmetleri İl Koordinasyon Toplantısı

Çocuk Koruma Hizmetleri İl Koordinasyon Toplantısı
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı ile Koruyucu ve Önleyici Hizmetler Daire Başkanlığı işbirliğinde, Çocuk...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı ile Koruyucu ve Önleyici Hizmetler Daire Başkanlığı işbirliğinde, Çocuk Koruma Hizmetleri İl Koordinasyon Toplantısı yapıldı.

Fatsa'da gerçekleştirilen toplantıya Vali İrfan Balkanlıoğlu, Vali Yardımcısı Ahmet Akın Varıcıer, Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Eğitim ve Yayın Dairesi Başkan Yardımcısı Metin Ünal, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Ahmet Okur, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Recep Dizdar, Bayburt, Rize, Gümüşhane, Artvin ve Giresun'dan İl Koordinasyon üyesi yöneticileri İle uygulayıcı personeller katıldı.

Toplantıyla ilgili bilgi veren Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkan Yardımcısı Metin Ünal, "Çocuk Koruma Hizmetlerinde Koordinasyon Eğitimlerinin 21 pilot ilde başladı. Eğitimler, ülke genelinde yaygınlaştırma hedefi kapsamında 2015 yılı Nisan ve Mayıs ayında Doğu, Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz Bölgelerinden 20 il ile devam etti. 2016 yılı Şubat ve Mart aylarında Karadeniz ve İç Anadolu Bölgelerindeki 20 ilde, Ekim ve Kasım aylarında ise Ege ve Marmara Bölgesi'ndeki kalan 20 ilde gerçekleştirilecek eğitimlerle programın tamamlanması planlanıyor. Süreç içinde illerde gerçekleştirilecek yerinde izleme, rehberlik çalışmaları ve kapsamlı yeni eğitimlerle program devam edecek" dedi.

"ÇOCUKLARI KENDİ EVLADINIZ GİBİ SAHİPLENİN"

Çocuk Koruma Hizmetlerinde İl Koordinasyon Toplantısında bir konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, "Meslek hayatım boyunca çocukların bir çok dramına şahit oldum. Birçoğu korunması gerektiği için bizimde girişimimizle sosyal hizmetlerin kanatları altına girdiler. Sizin yaptığınız görev son derece önemli. Sadece toplumun dezavantajlı çocukları değil de, bütün çocukların haklarının savunulması gibi önemli bir göreve talip oluyorsunuz. Çocuk işçiliğinden alda çocuk istismarına kadar bir çok konu bulunuyor. Bu çocukları himayeye almakla da iş bitmiyor. Çocuklarımıza değerlerimizi aktarmanız, onları kendi evlatlarınız gibi sahiplenmeniz çok önemli" şeklinde konuştu.

Çocuk Koruma Hizmetleri İl Koordinasyon Toplantısı

Çocuk Koruma Hizmetleri İl Koordinasyon Toplantısı

Çocuk Koruma Hizmetleri İl Koordinasyon Toplantısı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim