• BIST 9693.46
  • Altın 2495.355
  • Dolar 32.3811
  • Euro 34.6983
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Çocuk Gelişimde İngilizce Eğitim Devri

Çocuk Gelişimde İngilizce Eğitim Devri
Plato Meslek Yüksekokulu, öğretim dili İngilizce olan Çocuk Gelişimi Programı ile öğrencilerin kariyerlerini uluslararası düzeye çıkarıyor.

Plato Meslek Yüksekokulu, öğretim dili İngilizce olan Çocuk Gelişimi Programı ile öğrencilerin kariyerlerini uluslararası düzeye çıkarıyor.

Plato Meslek Yüksekokulu, Çocuk Gelişimi Programı dâhilinde Türkiye'de bir ilk olarak eğitimler İngilizce veriliyor. Öğrencilerin İngilizce eğitimi ile kariyerlerini uluslararası standartlara çıkarma imkânının verildiği programın yanısıra öğrenciler kendilerini birçok alanda geliştirmek için olanak sahibi oluyor.

Programın avantajlarından bahseden ve detaylı bilgiler veren Plato Meslek Yüksekokulu İngilizce Çocuk Gelişimi Programı Başkanı Erdem Tüfekçi, "Öncelikli olarak Türkiye'de çocuk gelişimi programları hakkında sadece çocukların bakımına dair bir sorumluluğun olduğu düşünülüyor. Bu yanlış algı doğrultusunda İngilizce eğitime de ihtiyaç duyulmuyor. Çocuk gelişimi ve okul öncesi eğitimi kapsamında hem çocukların bakımını karşılanmalı hem de gelişimleri desteklenmeli. Biz de bu eğitimi uluslararası düzeye ve kaliteye taşımak amacıyla Çocuk Gelişimi ve okul öncesi eğitimini İngilizce olarak veriyoruz" dedi.

"ÖĞRENCİLER, MESLEKİ ANLAMDA İNGİLİZCE EĞİTİMİ İLE DAHA AVANTAJLI OLUYOR"

Verilen İngilizce eğitimi ile çocuk gelişimi programının daha avantajlı konuma geldiğini ifade eden Erdem Tüfekçi, "İngilizce olarak eğitim verilmesinin avantajlarını birkaç ana başlık altında toplayabiliriz. İlk olarak, İngilizce programda öğrenci olan meslek yüksekokulundaki üniversite öğrencilerinin kendilerine bireysel ve kişisel katkı sağladıklarını söyleyebiliriz. Burada öğrencilerimizde gözlemlediğimiz kadarıyla İngilizce okuyan öğrencilerimizin yüzü, uluslararası alanlara daha çok dönük. Bu yüzden de kendi bireysel gelişimlerini uluslararası kaynakları referans alarak yapıyorlar. İkincil olarak da kesinlikle mesleki alanda daha avantajlı konumda olmalarıdır. Nerdeyse bir sıfır önde olarak meslek hayatlarına başlayan öğrenciler hem eğitim aldıkları dönemde hem de mesleklerini uyguladıkları dönemde yabancı ülkelerdeki farklı kaynaklara ve bağlantılara ulaşabiliyorlar. Üçüncü avantajı ise, çocuk gelişimi mezunlarının en çok tercih ettiği okul öncesi eğitimlerde, çocuklara anadillerinin yanısıra İngilizce eğitimlerde de faydalı olabilecek olmaları. Dünya çapında çocukların yabancı dil eğitimine erken yaşta başlaması gerektiğine dair bir anlayış söz konusu. Türkiye'nin ise bu konuda çalışmaları devam ediyor. Biz de bu kapsamda çocukların özellikle okul öncesi eğitimlerde İngilizce öğrenmelerini sağlamak amacıyla bu alanın eğitim dilini İngilizce yaptık. Dolayısıyla mezunlarımız, okul öncesi iş imkânlarında hem daha avantajlı hem de daha geniş çapta iş imkânına sahip olacaklar" şeklinde konuştu.

"ALDIKLARI EĞİTİMLERLE KENDİLERİNE YETERLİ SEVİYEYE GELİYORLAR"

Öğrenciler aldıkları İngilizce eğitimle beraber kendi kaynaklarına ulaşabilecek ve başvurularını yapabilecek düzeye geldiklerini ifade eden Tüfekçi, "Aslında İngilizce programındaki öğrenciler ya da mezunlar için çok özel bir şey gerekmiyor. Eğitim sürecini doğru planladığınızda ve yabancı dilin gerektirdiği bütün koşulları eğitim süreçleri içinde verdiğiniz zaman sonrasında öğrencileri uçmak üzere kendi hallerine bırakabiliyoruz. Kendileri de bizim hiçbir katkımız olmadan, hiçbir danışmanlık yapma durumunda kalmadan birçok uluslararası fona, kaynağa kendi kendilerine ulaşıp, yapmış oldukları başvuruyla birçok uluslararası burstan faydalanıyorlar. Kimi zaman uygulama kimi zaman gözlemleme kimi zamanda eğitimlerinin kalanını yurtdışında tamamlayacak şekilde lisans programlarına devam edebiliyorlar. Herhalde bu zamana kadar en çok Fullbright Bursu'ndan yararlanan çocuk gelişimi öğrencileri bizim okuldan diyebiliriz. Eğitimi doğru vermek dışındaki her şeyi kendileri yaptılar. Oradaki eğitim modellerini görmüş ve önemli üniversitelerdeki bir takım dersleri dinlemiş olarak geri dönecekler" diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim