• BIST 9050.24
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Çobanbey’de bölge adliyesi ile spor tesisi açılışı yapıldı

Çobanbey’de bölge adliyesi ile spor tesisi açılışı yapıldı
Suriye'nin Halep kentine bağlı Çobanbey ilçesinde bölge adliyesi ile spor kompleksinin açılışı törenle yapıldı.

Suriye'nin Halep kentine bağlı Çobanbey ilçesinde bölge adliyesi ile spor kompleksinin açılışı törenle yapıldı.

Kilis'in Elbeyli ilçesinin karşısında bulunan Suriye'nin Çobanbey ilçesinde Türkiye Cumhuriyeti tarafından yaptırılan bölge adliyesi ile spor kompleksinin açılışı Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan, Kilis Cumhuriyet Başsavcısı Serdar Durmuş, Çobanbey Meclis Başkanı İsmet Abbas ile diğer yetkililer tarafından yapıldı.

Çobanbey Meclis Başkanı İsmet Abbas, "Bu tesislerin kazandıran Türkiye'ye sonsuz teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan teşekkür ediyorum" dedi.

Kilis Cumhuriyet Başsavcısı Serdar Durmuş ise, Türk milletinin gittiği yere adalet getirdiğini ifade ederek, "Bizde adalet getirmek için buraya geldik. Tüm kurumlarımızla birlikte, Türkiye'de Adliyelerde "Adalet mülkün temelidir" Hazreti Ömer'den Mustafa Kemal Atatürk'e asıl amacı nedeniyle adalet devletin temelinin oluştuğu şeydir. Adaletin olmadığı yerde hiçbir şey olmaz. Önemli olan Türk milleti olarak bizim adaleti sağlamayı, hukuk için mücadele etmektir" diye konuştu.

Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan da, "Çok kısa zamanda başarılı bir projeyi hayata geçirdik. Çobanbey'de yapılan hizmetler sadece bunlar değildir. Fırat Kalkanı sahasında yapılanlarla Çobahbey'de yapılanlar aynıdır. Bize güvenin umutlarını Türkiye Cumhuriyetine şefkatli, merhametli, kudretli kollarına uzatan bağlayan, bütün Suriyeli kardeşlerimize sağlıktan eğitime, güvenlikten, spora, Adaletten, bayındırlık hizmetlerine kadar pek çok alanda katkı vermeye devam ediyoruz. Fırat Kalkanı sahasında 85 bin öğrenci Türkiye Cumhuriyetinin destekleri, koordinasyonu, himayesinde yeniden okulları ile buluştu. Tabi burası Kilis Valiliğinin sorumluluğunda sahadaki sayılarıdır. Aynı zamanda El bab ile Carabulus bunu dahil ettiğimizde 200 bine yakın öğrenci, öğretmen, okullarında eğitim öğretim hayatını başladı" diye konuştu.

Suriyeli çocukların sportif gösterilerinin ardından spor kompleksinin açılışı yapıldı. Açılış nedeniyle Kilisli gençler ile Çobanbeyli gençler futbol müsabakası yaptı. Kilis Valisi Tekinarslan ile protokol üyeleri sporculara madalya ve kupalarını takdim etti.

Spor Kompleksinin açılışı nedeniyle Suriyeli çocuklara çikolata ile top dağıtımı sırasında Suriyeli çocuklar izdiham oluşturdu.

Vali Mehmet Tekinarslan Suriyeli çocukların yanına giderek onlar ile sohbet etti. Jandarma ile güvenlik birimleri geniş güvenlik önlemleri aldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim