• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 25 °C

Cizre'de sokağa çıkma yasağı kaldırıldı

Cizre'de sokağa çıkma yasağı kaldırıldı
Şırnak’ın Cizre ilçesinde dün 19.00’dan itibaren ilan edilen ikinci sokağa çıkma yasağı kaldırıldı.

Kaçabilen kaçtı kalanlar fırına koştu

Cizre’de sokağa çıkma yasağınnın saat 19.00’dan itibaren geçerli olacağı açıklansa da saat 18.30’dan itibaren ilçeye giriş ve çıkışlar kapatıldı. Süre dolmasına kısa bir süre kala ilçe girişinde bekleyen araçların girişine izin verildi. 20 dakika bekledikten sonra saat 18.50’de Cizre’ye girmemize izin verildi. İlçeden çıkmak için yolda bekleyen araç konvoyu askerin yolu açması ile bölgeden hızla uzaklaştı. Karayolunda cocuklarının elinden tutan bir anne köy münibüsüne yetişmek için koşuyordu. Karanlık olmak üzereyken ilçeye vardığımızda açık olan bazı fırınların ve marketlerin önünde izdiham vardı. Cizreliler ekmek ve gıda maddesi stoklamaya çalışıyordu.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 4-12 Eylül arasında 8 gün süren sokağa çıkma yasağında yaşamını yitirenler dün 100 bin kişinin katıldığı törenle toprağa verildi. İlçede 6’sı sağlık hizmeti alamadığı için, 15’i ateşli silah yaralanmasıyla toplam 21 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi. Cizre’de 36 saat sonra dün gece saat 19.00’da yine sokağa çıkma yasağı ilan edildi. İlçede yasakla birlikte yine telefon bağlantısı koptu

Şırnak’ın Cizre ilçesinde sokağa çıkma yasağı boyunca yaşamını yitiren sayısı ancak dün netleşti. 6’sı sağlık hizmeti alamadığı için 15’i ateşli silah yaralanmasına bağlı olarak toplam 21 kişinin yaşanmını yitirdiği belirtildi. Cenazelerden 5’i daha önce toprağa verilirken, 16 kişi için dün cenaze töreni düzenlendi. Hastaneye götürülemediği için yaşamını yitiren 35 günlük Muhammet Tahir Yaramış için yapılan 70 santimlik küçük tabut yürekleri dağladı. Cenazeler, platformda PKK flaması asılı masalara yan yana dizildi.
 
 
21 el silah ateşlendi
 
Saygı duruşunun ardından cenazeler için 21 el silah sıkıldı. Törende konuşan HDP İstanbul Milletvekili Sezai Temelli, tüm acılarına rağmen özgürlüklerinden vazgeçmeyeceklerini vurguladı. Temelli, “400 milletvekili için, iktidar için, bizlere bu acıları yaşatanlara karşı mücadele etmek boynumuzun borcudur” diye konuştu. HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ise tanık olduğu acılar nedeniyle konuşmakta güçlük çekti.
 
Yan yana mezarlar
 
Cenazeler Cizre Asri Mezarlığı’na götürülerek, çatışmalarda öldürülen PKK’liler için ayrılan alanın hemen yanı başında yan yana açılan mezarlara defnedildi. Mezarlık girişindeki sokakta omuzlara alınan cenazeler tek tek mezarlığa taşınarak dini tören yapıldı ve toprağa verildi.
 
(Cumhuriyet)
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim