• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 20 °C

Çin’de yeni koronavirüs salgınından ölenlerin sayısı 909’a yükseldi

Çin’de yeni koronavirüs salgınından ölenlerin sayısı 909’a yükseldi
Çin’de yeni tip koronavirüs salgınında can kaybı 909'a, virüsten etkilenenlerin sayısı 40 bin 171’e çıktı.

Ulusal Sağlık Komisyonundan yapılan açıklamada, ülke genelinde yeni ismi "yeni koronavirüs zatürresi" (NCP) olarak duyurulan salgın nedeniyle ölenlerin sayısının biri Hong Kong’da olmak üzere 909'a, virüsten etkilenenlerin sayısının ise yaklaşık 6 bin 500’ünün durumu ağır olmak üzere 40 bin 171’e ulaştığı bildirildi. 

Açıklamada, virüs bulaştığı durumu şüpheli olan kişilerin sayısının 23 bin 589, NCP teşhisli hastalarla temas ettikleri gerekçesiyle müşahede altına alınan kişi sayısının da 187 bin 518 olduğu belirtildi.

Çin ana karasının dışında vaka sayısı Hong Kong Özel İdari Bölgesi’nde 36'ya çıkarken, Makau Özel İdari Bölgesi’nde 10 olarak kaydedildi.

85tcta545uixryvh6m9gka.jpg

Son 24 saatte 97 ölüm

Ülke genelinde 97 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle NCP salgını nedeniyle 24 saatte en yüksek can kaybı yaşanırken 3 bin 62 yeni koronavirüs vakası saptandı.

Bugüne kadar ölümlerin 871’i salgının merkez üssü Hubey eyaletinde yaşanırken diğer eyaletlerden Heylongciang’da 7, Hınan’da 6, Haynan ve Anhui’de 3’er, Hıbey ve Gansu’da 2’şer, Şandong, Sıçuan, Guicou, Cilin, Guangdong, Hunan, Ciangşi eyaletlerinde 1’er kişi hayatını kaybetti.

Ayrıca merkeze doğrudan bağlı kentlerde Pekin ve Çongçing'de 2’şer, Şanghay ve Tiencin’de birer kişi yaşamını yitirdi. Guangşi Cuang Özerk Bölgesi ve Hong Kong Özel İdari Bölgesi’nde 1’er kişi NCP nedeniyle öldü. Bugüne kadar NCP’den taburcu edilenlerin sayısı da 3 bin 283 olarak bildirildi.  

b3gwbhcitkmdtpfgordwfa.jpg

Dünya genelinde hızla yayılıyor

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan virüs, yaklaşık 30 ülke ve bölgeye yayıldı. Çin dışında, ölümcül virüse yakalananların sayısı 330'u geçti.İngiltere, İspanya ve Fransa'da yeni vakalar ortaya çıktı.

İngiltere ve İspanya'daki hastaların virüsü Fransa'da hasta bir kişiyle temasla aldığı belirtiliyor. İspanya'daki hastanın İngiltere vatandaşı olduğu ifade edildi.

Fransa Alplerinde bir kayak merkezinde tatil yapan bir grup İngiliz’de virüse rastlandı. Yetkililer, bu kişilerle aynı yerde konaklayan herkese ulaşmak için harekete geçti. Fransa, vatandaşlarına zorunlu olmadıkça Çin'e seyahet etmeyin uyarısında da bulundu.

_fhbigzkjue62vyu-po6qw.jpg

Hong Kong'daki gemide karantina kaldırıldı 

Hong Kong'dan ise sevindirici haber geldi.Çarşamba gününden bu yana  Hong Kong Limanı'nda demirli büyük yolcu gemisine uygulanan karantina kaldırıldı. Gemi, geçen ayki yolcuları arasında yer alan sekiz Çinli’de kcoronavirüs görülmesi nedeniyle karantinaya alınmıştı. 

p8e0c-kk_ec8jeuupkvmlg.jpg

Japonya'da bekleyiş sürüyor

Japonya'da Yokohama Limanı'nda demirli bulunan, mürettebat ve yolcular dahil 3 binden fazla kişinin karantina altında tutulduğu Diamond Princess adlı yolcu gemisindeki 6 kişinin daha testlerinin pozitif çıkmasıyla yeni korona virüsünden enfekte olan kişilerin sayısı 70'e çıktı. Çin dışında en çok vaka görülen ülke olan Japonya'daki toplam kesinleşmiş vaka sayısı 90'a ulaşırken, ikinci sırada gelen Singapur'da ise virüsten etkilendiği kesinleşen kişi sayısı 40'a yükseldi.

3197557.jpg

NCP’deki can kaybı SARS’ı geçti

Dünyada 2002-2003’de ortaya çıkan SARS salgınında Dünya Sağlık Örgütünün verilerine göre, çoğunluğu Çin’de olmak üzere 774 kişi yaşamını yitirdi.

NCP, SARS’ın yaklaşık bir yılda neden olduğu can kaybını bir ay gibi kısa sürede geride bıraktı.

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde 12 Aralık 2019'da ortaya çıkan yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle aralarında Türkiye'nin de bulunduğu birçok ülke, Çin'de mahsur kalan vatandaşlarını tahliye etmişti. Vuhan başka olmak üzere 17 kentte toplu ulaşım durdurulmuş, yaklaşık 50 milyon kişi karantina altına alınmıştı. 

İlk olarak Vuhan'da tespit edilen yeni tip koronavirüsün, kısa sürede diğer kent ve ülkelere yayılması üzerine Dünya Sağlık Örgütü "acil durum" ilan etmişti.

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim