• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 18 °C

CHP'li vekilden muhtarlara harç muafiyeti için kanun teklifi

CHP'li vekilden muhtarlara harç muafiyeti için kanun teklifi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, en az bir dönem muhtarlık yapan ve görevi sona erenlerin silahlarının her türlü vergi ve...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, en az bir dönem muhtarlık yapan ve görevi sona erenlerin silahlarının her türlü vergi ve harçtan muaf tutulmasına yönelik kanun teklifi verdi.

Teklif, ilgili kanunun 7'nci maddesine "En az bir dönem köy ve mahalle muhtarlığı yapmış olanların silah taşımasına veya bulundurmasına yetki veren kayıt ve belgeler her türlü resim, vergi ve harçtan muaftır" fıkrasının eklenmesini öngörüyor. Teklifinin gerekçesinde muhtarların seçimle iş başına geldiğine ve vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin ilk basamağı olduğuna işaret eden Ekici, "Muhtarlarımız günümüz ekonomik koşullarının çok gerisinde özlük haklarına ve çağın gerekleriyle örtüşmeyen çalışma koşullarına rağmen görevlerini son derece fedakârca yerine getirmektedirler." ifadelerini kullandı.

Muhtarların, görevleri başındayken de görevleri sona erdikten sonra da birçok konuda mağdur edildiğini belirten CHP'li Ekici, bu mağduriyetlerden birinin de görev süreleri dolan muhtarların silahlarından alına nharç ve vergiler olduğunun altını çizdi. Ekici, teklifin gerekçesinde ayrıca ilgili yasada bazı kamu görevlilerinin emekli olduktan sonra vergi ve harçtan muaf tutulduğuna dikkat çekerek, eşitlik ilkesi çerçevesinde büyük bir özveriyle kamu hizmeti sunan muhtarlar için de aynı muafiyetin uygulanması gerektiğini vurguladı.

Açıklamasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sarayda bugüne dek, 400'er kişilik gruplar halinde 18 ayrı muhtar toplantısı düzenlediğini anımsatan Ekici, "Şimdiye kadar hep millete ve muhtarlara nutuk çekti ama muhtarların en yakıcı taleplerine kulaklarını tıkadı. Sarayında nutuk çektiği muhtarları biraz da kendisi dinlemeli." dedi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim