• BIST 9548.09
  • Altın 2500.291
  • Dolar 32.4986
  • Euro 34.5676
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 25 °C

CHP'li Serter'den tasarıya '2. felaket' yorumu

CHP'li Serter'den tasarıya '2. felaket' yorumu
CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter, dershanelerle ilgili düzenlemeleri de içeren tasarıyla ilgili "Tasarı 4+4+4'ten sonra Milli Eğitim'in başına gelebilecek en büyük felakettir" dedi.

Serter, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Milli Eğitim Bakanlığı Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasını Öngören Kanun Tasarısı'nı eleştirdi.
Tasarının milli eğitimde deprem etkisi yaratacak uygulamalar öngördüğünü ileri süren Serter, "Tasarı 4+4+4'ten sonra Milli Eğitim'in başına gelebilecek en büyük felakettir" dedi. Serter, tasarının başta Milli Eğitim Bakanlığı'nın tüm yönetici kadrolarını tasfiye etmesi ve dershanelerin kapatılması başlıkları altında değerlendirilmesi gerektiğine işaret ederek, "Düzenlemelerle siyasi kadrolaşmanın önü açılmakta, kilit kadrolar ele geçirilmekte, AKP'nin milli eğitimde oyun alanı genişlemekte ve eğitim tümüyle kuşatılmaktadır. Bakanlık dershaneleri kapatma ve Cemaatle hesaplaşma uğruna büyük çelişkilerin olduğu bir sürece adım atmaktadır" diye konuştu.

Eğitim sisteminde gerekli düzenlemeler yapılmadan dershanelerin kapatılmasının çözüm olmadığını vurgulayan Serter, şunları kaydetti:"Bu düzenlemeler AKP'nin ilkesiz, hesapsız, adaletsiz ve haksız bir biçimde, sadece siyasi amaç güden bir anlayışla eğitimi bir kez daha kargaşaya sürüklemekte olduğunu ortaya koymaktadır. AKP için eğitim, siyaseten kullanacağı bir alan olmanın ötesinde bir anlam taşımamaktadır ve taşımayacaktır. Eğitimde fırsat eşitliği, nitelik, eğitim planlaması gibi konular AKP'nin gündeminde hiç yer almamıştır ve almayacaktır. AKP için eğitim görenler, beyinleri kuşatılacak ve teslim alınacak bir seçmen potansiyelidir. Bu ülkenin kaynaklarını Başbakan'ın siyasi kaprisleri uğruna feda etmekte hiçbir sakınca görmeyen yönetim anlayışı, milli eğitimi de esir almıştır. Kamu malları, rant değeri yüksek okul binaları eski yandaşlara sus payı olarak ikram edilmiştir. Seçim rüşveti olarak sunulmuştur."

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim