• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

CHP'li Özyiğit: Mersin otogarı basiretsizlik örneği

CHP'li Özyiğit: Mersin otogarı basiretsizlik örneği
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, Mersin Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde (MEŞOT) yaşanan sorunların, bugüne gelineceğini...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, Mersin Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde (MEŞOT) yaşanan sorunların, bugüne gelineceğini göremeyen yönetimin basiretsizliği olduğunu belirtti.

Mersin'de yıllığı 20 milyon liradan 3 yıllığına ihalesi gerçekleştiren ancak yüklenici firma ile otobüs işletmecilerinin anlaşamaması nedeniyle otogar bomboş dururken firmalar yolcuları akaryakıt istasyonlarından ve boş arazilerden topluyor. CHP İl Başkanı Abdullah Özyiğit, beraberinde belediye meclis üyeleri ve yöneticilerle gece firmaların yolcu aldığı akaryakıt istasyonlarını gezerek vatandaşların sorunlarını dinledi.

Otobüslerin mahallelerdeki ara sokaklardan yolcu topladığına işaret eden Özyiğit, vatandaşların sorunun çözümünü beklediğini vurguladı.

Mersin'de otogar ihalesinin yapılmasının yıldönümünde sorunların hala devam ettiğine dikkat çeken Özyiğit, "Maalesef bu sorun çözülmedi. Halkımızın mal güvenliği, can güvenliği, konforu tehlikededir. Sorunun en kısa sürede çözülmesini bekliyorum. CHP grubu olarak Büyükşehir Belediye Meclisi'nde bu konuda üzerimize düşeni yapmaya hazırız. İşin doğrusunun yapılması konusunda duruşumuzu göstereceğiz. Doğru uygulamalar yapacağız. Burada ihalenin çok yüksek bedelle yapılmış olması nedeniyle görüyoruz ki işin sürdürülebilir olmadığını bize gösteriyor. Halkın mağduriyetine neden oluyor." şeklinde konuştu.

Belediyenin birinci vazifesinin hizmet sağlamak olduğunu vurgulayan Özyiğit, şöyle devam etti: "Halkın ihtiyaçlarını kolaylıkla karşılayabilmesini sağlaması gerekiyor. Çok yüksek bedelle ihale yapıldı. Karşılanamayınca otogardaki esnaf otogara girmemiş. Herkesin bir mağduriyeti var. İşletmeci firma mağdur, halk mağdur. Burada çalışan, iş yapan esnaf mağdur. İşlerin düşmesi nedeniyle yüzde 85'lik emekçi kaybı var. Vatandaş, taksici, aklınıza kim geliyorsa mağdur. En kötüsü de Mersin'in imajı yerlerde. Mersin'imizin, bu otogarda iyi bir şekilde temsil etmek varken; yapılan hatalar, bu işi buraya getirdi."

"HİÇBİR ŞEY YOKMUŞ GİBİ DAVRANILIYOR"

Bugüne gelineceğini Büyükşehir Belediye Başkanının görmesi gerektiğini ifade eden Özyiğit, "Yöneticilik de bunu gerektiriyor" diyerek, şöyle devam etti: "81 dükkan kiraya verilmek için ihale açıldı. Ama şu an öğrenmiş bulunuyoruz ki giriş çıkışlar, otopark ve diğer işletmeler işletmeciye geçmiş durumda. Burada yaşanan olay maalesef büyük bir basiretsizliği gösteriyor. Belediye başkanı da sonradan bu rakamlara buranın realize olmayacağını tahmin etmediğini açıkladı. Ama bunu zamanında görmek gerekiyor. Var olan otogarı siz ihaleye verip halkın hizmetine sunamıyorsanız bu büyük bir sorun. Bu sorun maalesef yaşatılıyor ve hiçbir şey yokmuş gibi davranılıyor. Biz sesimizi çıkarmadan bekledik, sorun gideril diye. Ama baktık ki vatandaştan, esnafa, işletmeciye herkes şikayetçi olunca sorunu yerinde görmek için geldik. Gerçekten rezalet seviyesinde bir olaydır. Kent adına üzgünüz."

"ELDE EDİLEN KARI DA BİLLBOARDLARLA AÇIKLAYACAK MI?"

Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın fotoğraflarının yer aldığı dev afiş ve billboardlarla geçmiş dönemin 62 katı kar edildiğinin açıklandığını hatırlatan Özyiğit, "İşte aramızdaki fark bu" diyerek geçmiş döneme yapılan eleştiriye ve o farka ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı: "62 katına ben kiraya verdim" dedi. Peki sonucu ne oldu? 2014-2015'de, 2013-2014'te alınan parayı alabilmiş mi? Ben Büyükşehir Belediye Başkanına soruyorum. Bunu da açıklamak boynunun borcudur. Halkı aldatmış olur. "Ben şu kadar fazla gelir elde ettim" diyorsa; o parayı alıp kasaya koyduğunu da halka göstermek zorunda. Aynı afişlerle ne kadar para topladığını, CHP döneminde eski otogardan ne kadar fazla kar elde ettiğini de açıklasın ki eski otogarda kiraya verilen müessese ile yenisinde kiraya verilen müessese çok farklıdır. Bunu herkes bilir. Acaba eski kira kadar kasaya para girmiş midir? Bunları aynı billboardlarla açıklayacak mıdır?"Cihan

CHP'li Özyiğit: Mersin otogarı basiretsizlik örneği

CHP'li Özyiğit: Mersin otogarı basiretsizlik örneği

CHP'li Özyiğit: Mersin otogarı basiretsizlik örneği

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim