• BIST 9693.46
  • Altın 2509.53
  • Dolar 32.5753
  • Euro 34.7711
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

CHP’li Gençlerin Yeni Başkanı Görevi Devraldı

CHP’li Gençlerin Yeni Başkanı Görevi Devraldı
CHP İzmir Gençlik Kolları'na seçilen Sinan Sarıküse, görevi Mustafa Evsen'den devraldı.

CHP İzmir Gençlik Kolları'na seçilen Sinan Sarıküse, görevi Mustafa Evsen'den devraldı.

Geçtiğimiz hafta il gençlik kolları olağan kongresi sonucu yeniden başkan seçilen Sinan Sarıküse, görevi eski başkan Mustafa Evsen'den devraldı. CHP İzmir İl Başkanlığı'ndan düzenlenen devir teslim törenine CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel de katıldı.

Törende görevi devreden İl Gençlik Kolları Eski Başkanı Mustafa Evsen, "CHP kültürüyle geleceğe daha sağlıklı adımlarla yürüyor. Biz atama sisteminden hoşnut olan insanlar değiliz. Seçimle gelmenin, güçlü gelmenin iradesini parti içi seçimlerde çok önemsedik. Burada sadece seçilen başkan değil, 20 asil 20 yedek olmak üzere İzmir'i yönetecek kadro seçildi. Ama asıl olan yöneticilik vasfı taşıyan arkadaşlarımızın kalitesidir. İzmir'in gençliğine geleceğine ışık tutacaktır. Güzel paylaşımlar yaşadık. Başkanlık yaptığım dönem hayatım boyunca unutmadan içimde taşıyacağım başarı hikayesidir. Buraya gelip bizlere destek veren herkese teşekkürler. Yeni başkanımıza da başarılar diliyorum. Hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

"BU PARTİ BİZİM ÇOCUKLARA OLAN BORCUMUZDUR"

Yeniden başkan olan Gençlik Kolları İl Başkanı Sinan Sarıküse ise "Bu parti bizlere babalarımızdan miras kaldı. Bu parti bizim çocuklara olan borcumuzdur. Bu borcu ödemek için her şeyi yapacağız. CHP'nin iktidarda bu ülkeyi yönetmesi için her şeyi yapacağız. Bu ülke diktatörya ile yönetilmek isteniyor. Böyle bir ülkede yaşıyoruz. Asla yılmıyoruz. Asıl alkışlanması gereken içinizde taşıdığınız aşktır. Biz bu aşkla devam edeceğiz. Hiçbir şey bizi yolumuzdan edemeyecek. Bizim omuzlarımızdaki yük çok büyüktür. Devleti yönetmeye talip büyük bir partini gençleriyiz. Biz Suruç'ta ölenleri, Ankara'da katledilenleri unutmayacağız. Kardeşlik birlik ortamını unutmayacağız. Eski başkanımız Mustafa Evsen'e katkılarında dolayı çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"İZMİR'E BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞACAĞIZ"

Her iki başkana da katkılarından dolayı teşekkür eden İl Başkanı Alaattin Yüksel de şunları söyledi: "Bir nefer olarak, inanmış insanlar için herhangi bir koltukta olmaktan daha çok bu davaya katkı koymak en güzel olanıdır. Beraber olmaya devam edeceğiz. Yeni görev alanlar ile işimiz zor görünüyor. Gençliğin enerjisiyle bu zor günleri aşacağımıza inanıyorum. Ağzını açan genç nüfusla övünür. Özellikle iktidar partisindekiler "3-5 çocuk yapın genç nüfus bozulmasın" diye önermede bulunuyorlar. Ama doğan çocuklar nasıl doğuyor hiç sorgulamıyorlar. Doğmadan ölen çocukları hiç sormuyorlar. Onların umurunda değil onlar. Sokakta dolaşan 3 gençten bir tanesi işsiz umurlarında değil. Bir yandan genç nüfus istiyorsunuz. Bir yandan da genç nüfusa iş vermiyorsunuz. Ben parlamentoda olduğum dönemde 7 bin genç tutuklanmıştı. Protesto haklarını ve özlük haklarıyla mücadele ettikleri için tutuklanmışlardı. Genç kızlarımıza "kadın mıdır kız mıdır ne idüğü belirsiz" diye tekmelenen gençlere ahlaksızca yaklaşımlar sergilenmişti. Polis gencimizi asker olan gençlerimizi şehit vermeye devam ediyoruz. Niye öldürdüğünü ve niye öldüğü bilmeden kalem yerine tetik tutuyorlar. O nedenle bizim daha fazla mücadele için hem ülkenin hem gençliğin geleceğini kurtarmak için omuz omuza vereceğiz. Her alanda örgütleneceğiz. Gençler ve kadınlarla birlikte Atatürk'ün koyduğu çağdaş uygarlık düzeyine çıkmak için çalışacağız. Aktif bin genç üye kampanyası yapacağız. 50 veya 100 kişilik Y kuşağı danışmanlığında çalışacağız. İzmir'de başarıdan başarıya koşacağız. İzmir'i Türkiye'ye taşıyacağız. Kardeşliğin ülkesi Türkiye'yi hep beraber kuracağız."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim