• BIST 9057.89
  • Altın 2292.138
  • Dolar 32.3126
  • Euro 35.0981
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

CHP'li gençlerden ilginç yumurtalı protesto!

CHP'li gençlerden ilginç yumurtalı protesto!
CHP Ankara Gençlik Kolları, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin otopark uygulamasını belediye binası önünde protesto etti.

CHP'liler yaptıkları basın açıklamasının ardından yanlarında getirdiği 1 koli yumurtayı belediye binasının önüne bıraktı.

CHP Ankara Gençlik Kolları üyeleri, Ankara Büyükşehir Belediye'sinin otoparklarında vatandaşlardan fazla para alındığını iddia ederek belediye binası önünde eylem yaptı. CHP'liler ellerinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in fotoğrafı bulunan ve üzerinde 'Ankara Büyükşehir Belediyesi Sinema Günlerinde Bu Hafta Son Otopark Mafyası 2 katrilyon dev bütçe ile Oscar Adayı film' yazılı pankart açtı.

Eyleme destek veren CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlı Aka, Ankara'nın 20 yıldır aynı zihniyet tarafından yönetildiği söyledi. Aka, "İşte bu yüzden Ankara'nın birçok problemi var. Ankara'nın havası kirlidir. Ankara'nın suyu kirlidir. Ankara üst geçitleri çöken, yağmur yağdığında alt geçitleri su dolan, denizi olmadığı halde balık adamlarla arabaların kurtarıldığı bir şehir halinde dönüştürüldü. Yine Ankara yolda yürüyen vatandaşları yutan bir şehir haline dönüştü. Metrosu yapılamayan, sanatının içine tükürülen, her geçen gün toplumun farklı kesimlerini farklı şekilde hizmet götürülen Ankara'nın aslında tek bir sorunu var tek sorun. Nedir Ankara'nın sorunu Melih Gökçek'tir Ankara'nın sorunu." dedi.

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız ise "Bu yolsuzluk iddialarını bir an önce cevapla Melih dedi. Biz bu konunun unutulmaması için kendisinin çıkıp bu konuyu mahkemede görüşürüz yerine öyle değil böyle diyerek kamuoyunun vicdanını rahatlatacak bir açıklaya yapabilmesi için burada toplandık. Ankara Büyükşehir Belediye'ye ait ANFA firmasına Büyükşehir Belediyesi otopark yerlerini kiraladı 55 kuruşa. ANFA şirketi bu noktaları 65 kuruşa üçüncü bir şahsa kiralıyor. Aradaki fark 10 kuruş deyip geçmeyin. 25 yılla vurduğunuzda ANFA 1,5 katrilyon lira para kazanıyor. Buna itiraz yok. Ama verdiği üçüncü şahıs 3,5 katrilyon lira kazanıyor. Çünkü kiralama 25 yıllığına yapılıyor. Melih Gökçek belediyenin kendi şirketine 55 kuruştan kiralıyor, bu şirket organize bir iş yapıyor üçüncü şahsa 2 katrilyon para kazandıracak bir sisteme imza atıyor" dedi.

Açıklamaların ardından grup üyeleri yanlarında getirdikleri 1 koli yumurtayı belediye binası önüne koydu. Koli içinden bir yumurtayı alan CHP'li genç, yere atarak kırdı. CHP'liler protestonun ardından belediye binası önünden ayrıldı.

İstanbul Haber Ajansı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim