• BIST 9693.46
  • Altın 2509.343
  • Dolar 32.5709
  • Euro 34.7709
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

CHP'li Dibek AKP-Cemaat çatışmasına dair önemli açıklamalarda bulundu

CHP'li Dibek AKP-Cemaat çatışmasına dair önemli açıklamalarda bulundu
CHP Kırklareli milletvekili Turgut Dibek AKP- Cemaat çatışmasına yönelik önemli açıklamalarda bulundu.Muhalefet, AKP ve Cemaat arasındaki ortaklığını guguk kuşu ve serçe benzetmesi ile anımsattı.

Meclis Adalet Komisyonu'nda Cemaat ve AKP ortaklığı yeniden gündeme geldi. Muhalefet, AKP ve Cemaat arasındaki ortaklığını guguk kuşu ve serçe benzetmesi ile anımsattı.

TBMM Adalet Komisyonu’nda, yargı paketinin görüşmeleri sırasında muhalefet milletvekilleri, AKP’ye şimdi mücadele ettiği paralel yapıyla geçmişteki sıkı fıkı dostluklarını anımsattı. CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, guguk kuşu ve serçeli bir hikayeyle AKP’nin cemaati bir dönem nasıl beslediğini anlattı:

“Guguk kuşları çok akıllı, zeki kuşlar ama iri kuşlar, bunlar yumurtalarını gidip serçenin yuvasına da bırakıyorlarmış. Yani gidiyor serçenin oraya bir tane yumurtayı bırakıyor, o guguk kuşu serçe yumurtasından bir gün önce çıkıyor. Tabii ki içgüdüyle diğer yumurtaları atıyor, kendi kalıyor guguk kuşu, tabii o serçe yumurtaları aşağı gidiyor. Şimdi, o garibim serçe de ufacık bir şey yani. Serçe bakıyor orada bir yavru var, altında yumurta çatlamış çıkmış, besliyor onu. Gidiyor, geliyor, işte, böcek topluyor, veriyor, besliyor fakat bir hafta sonra guguk kuşu serçeyi geçiyor, anneyi geçiyor, iki hafta sonra 2 katı oluyor, 3 katı oluyor, o garibim serçe bunu yavrusu zannediyor, beslemeye devam ediyor”

AKP’lilere “Yani bu cemaat bu kadar akıllı da guguk kuşu mu bunlar, sizler serçe misiniz diye düşünüyorum yani besleyip besleyip durmuşsunuz bunları böyle” diyen Dibek, AKP’nin nasıl bu ülkeyi 12 yıldır yönettiğini sordu:

“Bu guguk kuşları da sizin folluklara gelmiş, yumurtalarını koymuşlar, almışlar, girmişler sağa sola, hakim olmuşlar, savcı olmuşlar, kaymakam olmuşlar, emniyet müdürü olmuşlar, yani böyle Türkiye’nin her yerinde görev yapıyorlar, siz öyle diyorsunuz, paralel yapı falan, öyle diyorsunuz ama artık bu işi bir noktada sonlandırmamız lazım.”

HÜKÜMETİN ‘3 YE’ KURALI

Hükümet ve AKP yetkilileri, partinin “yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla mücadele” olarak nitelendiridiği “3 Y” kuralını sık sık anımsatır, bunun için çalışıldığına vurgu yapar, hatta çok büyük ilerlemeler kaydedildiğine dikkat çekerler. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 2015 yılı bütçesi görüşülürken, Bakan Fikri Işık, bakanlığının faaliyetlerini anlatırken “3 Y” kuralını kendi bakanlığına göre uyarladı:

“Yerli, yenilikçi ve yeşil üretimi artırmak ve üretirken de kalkınmada sürdürülebilirliği sağlamak formülünü uyguluyoruz.”

Bu tümceden sonra gülüşmelerin geldiği CHP sıralarından Işık’a laf atıldı:

“Bu formül sonra ‘ye, ye ye’ şekline dönüşmesin?”

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim