• BIST 8970.5
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

CHP'li Canan Kaftancıoğlu için istenen ceza belli oldu!

CHP'li Canan Kaftancıoğlu için istenen ceza belli oldu!
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında sosyal medyadan hakaret suçlamasıyla açılan davanın ikinci duruşması görülüyor.

Duruşma öncesi konuşan CHP'li Muharrem Erkek "İstanbul'u kaybedenler Canan Kaftancıoğlu'ndan intikam alıyor" dedi. Mütalasını sunan savcı ise Kaftancıoğlu'nun tüm suçlamalardan cezalandırılmasını istedi.

7 yıl önceki sosyal medya paylaşımları nedeniyle 17 yıla kadar hapis cezası ile yargılanan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, bugün ikinci kez hakim karşısına çıktı.

CHP’liler başta olmak üzere, STK temsilcileri ve sanatçılar duruşmanın yapılacağı Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi önüne geldi.

“İNTİKAM ALINIYOR”

Söz konusu davanın soruşturmasının zamanlamasına dikkat çeken CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek “İktidar İstanbul’u kaybettiği için adeta intikam alıyor” dedi.

Kaftancıoğlu adliyeye alkışlar ve sloganlar eşliğinde girdi.

Duruşma saat 10:00 sıralarında başladı.

SAVCI MÜTALASINI SUNDU

Canan Kaftancıoğlu'nun yargılandığı davada savcı mütalaa verdi. Mütalaada, Kaftancıoğlu'nun paylaşımlarında Recep Tayyip Erdoğan'a zincirleme şekilde alenen hakaret ettiği, paylaşımları ile o dönem başbakan olan Erdoğan'a zincirleme şekilde alenen hakaret ettiği, halkı zincirleme şekilde kin ve düşmanlığa alenen tahrik ettiği, birden çok kez yayın yolu ile silahlı terör örgütü propagandası yaptığı, Cumhurbaşkanına hakaret, Türkiye Cumhuriyetini alenen aşağılama suçlarından cezalandırılmasını istedi. Savcı, Kaftancıoğlu'nun savunmasının kendisini suçtan kurtarmayı yönelik olduğunu söyledi.

17 YIL HAPSİ İSTENİYOR

İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Kaftancıoğlu’nun, “Cumhurbaşkanına hakaret”, “Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılamak”, “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek”, “Kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret” ve “Terör örgütü propagandası yapmak” iddiasıyla 17 yıla kadar hapsi isteniyor.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim