• BIST 9079.97
  • Altın 2321.89
  • Dolar 32.3537
  • Euro 34.8639
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

CHP'li Böke'den iktidara 'tek adam' tepkisi

CHP'li Böke'den iktidara 'tek adam' tepkisi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, Türkiye'yi sorun çözme becerisini kaybetmiş bir iktidarın yönettiğini söyleyerek,...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, Türkiye'yi sorun çözme becerisini kaybetmiş bir iktidarın yönettiğini söyleyerek, "Onlar iktidara mecburlar. Üstelik iktidar partisini vesayet altına almış olan tek adamın hayalini gerçekleştirmek uğruna Türkiye'yi bir karanlığa hapsetmekten de çekinmiyorlar." dedi.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı'nın seçileceği CHP 12. Kadın Kolları Kurultayı, Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde gerçekleştiriliyor. Kurultayda 578 delege oy kullanacak. CHP Kadın Kolları Genel Başkanı ve MYK üyelerini seçilecek. Kadın Kolları Genel Başkanlığı adayları CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, Birsen Temir, Fatma Köse, Düriye Taş ve Deniz Pınar Atılgan oldu. Divan başkanlığını CHP Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan'ın üstlendiği kurultayda divan üyeleri de belli oldu.

Kurultaya CHP'li milletvekilleri, Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, il kadın kolları, Norveç ile İsveç büyükelçiliklerinden yetkililer, Soma'da hayatını kaybeden madencilerin aileleri ve davetliler katıldı.

Kurultayda konuşan Selin Sayek Böke, Türkiye'yi sorun çözme becerisini kaybetmiş bir iktidarın yönettiğini söyledi. Böke, şöyle konuştu: "Yönetemeyen bu yapı aynı zamanda hukuku yok ederek kurduğu rant düzeni içinde bir gün bile iktidarı bırakma cesareti olmayan bir yapı oluşturdu. Onlar iktidara mecburlar. Üstelik iktidar partisini vesayet altına almış olan tek adamın hayalini gerçekleştirmek uğruna Türkiye'yi bir karanlığa hapsetmekten de çekinmiyorlar. Bu yönetme kapasitesini yitirmiş toplumsal ve ekonomik tüm reçetelerin miadını doldurmuş, artık sonuna gelmiş yönetimin ne yapmasını beklersiniz Yapabileceği tek bir şey var zaten. O da bizi kimliklerimiz üzerinden, etnik kimliğimiz, inancımız, cinsiyetimiz üzerinden ayrıştırmak. Çünkü başka türlü iktidarını elinde tutması mümkün değil. Bu düzen kadını da yaşamı ve bedeni üzerinden dışlayan ve onu ayrımcılığa uğratan bir düzen oluşturuyor. AKP ancak kadın, erkek eşit olamaz diyen Aile Bakanları üretiyor. İşte bu yüzden AKP kadın bakanlığı demeye dahi cesaret edemeyerek aile bakanlığı kurabiliyor."

Kurultaya katılan madenci aileleri de, evlatlarının doğal felaketle ölmediğini söyleyerek, şu ifadeleri kullandı: "Bizim evlatlarımız doğal felaketle ölmedi. Onlar iş cinayetiyle katledildi. Bizler biliyoruz ki, bütün bu çabalarımız 301 canımızı geri getirmeyecek. Ama suçluların cezalandırılması yeni canların kaybedilmemesini engelleyecek. "Size para verelim, sesinizi çıkarmayın" dediler. Bizleri ağır ceza mahkemelerinde abluka altına alarak salona almak istemediler. 8 tutuklu 45 tanıktan hesabını sorma zamanı. Bizler gerçek suçların devlet koruması altında olduğunu biliyoruz."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim