• BIST 9079.97
  • Altın 2306.942
  • Dolar 32.3164
  • Euro 35.0238
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

CHP’li Akçagöz: “Her Kim Terörden Medet Umuyorsa Alçaktır”

CHP’li Akçagöz: “Her Kim Terörden Medet Umuyorsa Alçaktır”
CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akçagöz, dün Ankara'da yaşanan terör saldırısına tepki göstererek, "Her kim, terörden medet umuyorsa, alçaktır" dedi.

CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akçagöz, dün Ankara'da yaşanan terör saldırısına tepki göstererek, "Her kim, terörden medet umuyorsa, alçaktır" dedi.

İl binasında basın açıklaması düzenleyen CHP Samsun İl Başkanı Av. Tufan Akçagöz, terörü lanetleyerek, terörden medet umanların ise alçak olduğunu söyledi. Akçagöz, "5 Haziran 2015'te Diyarbakır'da 5 ölü 400'den fazla yaralı, 20 Temmuz 2015'te Suruç'ta 33 ölü onlarca yaralı, 10 Ekim 2015'te Ankara'da 107 ölü ve onlarca yaralı, 12 Ocak 2016'da Sultanahmet'te 10 kişi ölü 15 yaralı ve 17 Şubat 2016'da Ankara'da 34 ölü ve yine onlarca yaralı. Bu saldırılardan sonra dün yine Ankara'da bombalı bir terör olayı gerçekleşti ve şu an itibariyle 37 insanımızı bu terör olayına kurban verdiğimizi öğrendik ve yüzün üzerinde vatandaşımız da yaralı. Bir Ankaralı, "sağ olduğumuza sevinemiyoruz. Çünkü her geçen gün ölen, öldürülen biziz" diyor. Evet, sağ olduğumuza sevinemiyoruz. Her ölenle aslında bizim de bir parçamız koparılıyor" diye konuştu.

Terörü lanetleyen Akçagöz, "Teröre bin defa lanet ediyoruz. Her kim, terörden medet umuyorsa, alçaktır. Ancak, hükümetlerin görevi de bu alçakları bulup çıkarmak, teröre ve teröriste fırsat vermemektir. AK Parti hükümetinin, bu görevini layıkıyla yerine getirmediği artık bilinen bir gerçek olarak karşımızda durmaktadır. Geleceğe dair kaygılarımız artmaktadır. Güzel ülkemiz, her geçen gün daha çok, yaşanmaz bir ülke görünümünü almaktadır. Dünyadaki tüm demokratik ülkelerde, bizim ülkemizdekinin aksine istihbarat, hükümetlerin değil, devletin ve halkın bekası için çalışır. Bizim ülkemizde ise istihbarat birimleri arasında eşgüdüm ortadan kaldırılmış, yetersiz ve yeteneksiz yöneticiler istihbarat birimlerinde kendilerine üst sıralarda yer bulmuş ve sonuç olarak eşgüdüm sağlanamamıştır. Bu nedenle, yurt içinde ve ulusal güvenlik bağlamında koruyucu ve önleyici tedbirler alma imkanımız ortadan kalkmıştır" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim