• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 15 °C

CHP'li Ağbaba: Sapan kullanmamış insanlar terör şüphesiyle yargılanıyor

CHP'li Ağbaba: Sapan kullanmamış insanlar terör şüphesiyle yargılanıyor
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya'da önceki hafta tutuklanan 9 işadamını cezaevinde ziyaretinin ardından "Ömürlerinde...

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya'da önceki hafta tutuklanan 9 işadamını cezaevinde ziyaretinin ardından "Ömürlerinde sapan bile kullanmamış insanlar terör şüphesiyle yargılanıyor. Ben bu insanların masum olduğundan, bu insanlara haksızlık yapıldığından hiç kuşku duymuyorum. Maalesef işin en acı tarafı toplumun bu hukuksuzluğa karşı sessiz kalmasıdır." dedi.

Veli Ağbaba, 30 Ocak'ta tutuklanan 9 kişiyi bulundukları Malatya E Tipi Cezaevi'nde ziyaret etti. Ziyaret sonrası soruları yanıtlayan Ağbaba, büyük bir mağduriyet yaşandığını ifade etti. Ömürlerinde taş atmamış insanların terör şüphesiyle yargılandığını ifade eden CHP Genel Başkan Yardımcısı, şöyle devam etti: "Öncelikle büyük bir mağduriyet yaşandığını dile getirmek gerekiyor. Ben geçmişte ticaretle uğraşmış biri olarak bu insanların hepsini yakinen tanıyorum. Geçmişte hem ticari ilişkiler hem de Malatya'da yaptıkları yatırımlardan biliyorum. Burada büyük bir mağduriyet var. Ömürlerinde sapan bile kullanmamış insanlar terör şüphesiyle yargılanıyor. Bu geçmişte de yaşandı bugün de yaşanıyor. Biz her zaman hukukun yanında yer aldık ve durmaya devam edeceğiz. Ben bu insanların masum olduğundan, bu insanlara haksızlık yapıldığından hiç kuşku duymuyorum. Maalesef işin en acı tarafı toplumun bu hukuksuzluğa karşı sessiz kalmasıdır. Burada tutuklu bulunan kişiler işadamıdır. Baroya kayıtlı avukat var. İş dünyası örgütlerinin, ticaret ve sanayi odası gibi kuruluşların üyesi. Bu insanlardan yardım almış ve üyesi oldukları sivil toplum kuruluşlarının sessiz olması insanı düşündürüyor. Özellikle meslek örgütlerinin bu konudaki tavırlarını merak ediyorum ben şahsen. Yoksa toplum sinmiş, sadece bir kişinin sözüne mi bakıyor."

İşadamlarının bir an önce tahlile olmaları gerektiğinin altını çizen Veli Ağbaba, "Geçmişte AKP milletvekillerinin de bu arkadaşlarımızdan yardım aldığını biliyorum. Köylere ilçelere camilere yardım istediklerini biliyorum. Acaba AKP milletvekilleri bu konuda ne düşünüyor? Burada taraf olduklarını görüyoruz. Ben daha önce de söyledim; bu insanlar terör örgütü üyesi ve yöneticisiyse AKP milletvekilleri de "teröre yardım ve yataklık etmekten" tutuklanmalıdır. Çünkü en çok o insanlar uçaktan inince MAKİAD'a gidiyordu. En çok onlar bu insanlarla fotoğraf çektirmeyi istiyordu. En çok AKP milletvekilleri bu insanlardan yardım alıyordu. Yardım yapmak suç değildir. Ben bu insanların bir an önce özgürlüklerine kavuşmalarını diliyorum." diye konuştu.

Tutuklu işadamlarının 3 bine yakın insana işverdiğini anlatan CHP'li vekil, "Bunlar 2-3 bin kişiye istihdam sağlayan insanlar. Bu insanların bu şekilde cezaevinde tutuklaması doğru değil. Eğer bir şüphe varsa tutuksuz yargılanmalılar. Ömründe silah görmemiş insanlar, eline taş almamış insanlar terör örgütü üyeliğinden yargılanıyor. Tam bir komediyi bütün Türkiye izliyor. Ama kurumlar sessiz." dedi.

Soruşturmanın baştan sona siyasi olduğunu vurgulayan Veli Ağbaba, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu siyasi bir davadır. Ben bununla ilgili bir rapor yazıp kamuoyuna açıklayacağım. Burada hukuki bir konu aramak doğru değildir. Hukuk yok burada siyasi bir kin var. Bir öç alma var. Aynı zamanda bu insanlarla eskiden aynı sofraya oturup, şimdi yukarı yaranmaya çalışan insanlar var. Geçmişte okul açılışlarına gitmek için uğraşan insanların ciddi bir şekilde yukarıya yaranmak için ciddi bir siyasi baskısı var."

CHP'li Ağbaba: Sapan kullanmamış insanlar terör şüphesiyle yargılanıyor

CHP'li Ağbaba: Sapan kullanmamış insanlar terör şüphesiyle yargılanıyor

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim