• BIST 9710.99
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

CHP'den mazbata hamlesi

CHP'den mazbata hamlesi
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu açıklamada bulunarak son oy farkını açıkladı. Canan Kaftancıoğlu saat 15.00'da ise partililerle Ekrem İmamoğlu'nun mazbatasını istemek için harekete geçeceklerini söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, genel başkan yardımcıları, milletvekilleri ve İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun da aralarında bulunduğu CHP’li heyet, İstanbul İl Seçim Kurulu’na başvurarak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanan Ekrem İmamoğlu’na mazbatasının verilmesi talebinde bulundu.

CHP’li heyet, Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na gelerek toplu halde İstanbil İl Seçim Kurulu’na geçti. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, burada mazbata talebine ilişkin hazırlanan dilekçeyi Seçim Kurulu Müdüresi Fidan Şener’e sundu. 

Daha sonra adliye önünde toplanan CHP’li heyet adına basın açıklamasını da Kaftancıoğlu yaptı. İki gün önce, ittifak partileri olarak 2972 sayılı Mahalli İdareler Seçimi Hakkındaki Kanun’un 22. maddesi hükmüne dayanarak büyükşehir belediye başkanlığı mazbatasını almak için bir dilekçe sunduklarını hatırlatan Kaftancıoğlu, “Ve bugün yine CHP’nin tüm yöneticileri ve milletvekilleriyle beraber, bir kez daha, bu kanunun ilgili maddelerine dayandırarak ve geçmiş örneklerini vererek mazbatamızı istemek üzere dilekçemizi vermiş bulunuyoruz” dedi.

chp-belge.jpg

“OY FARKI 15 BİN 119”

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İstanbul’da Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım arasında 15 bin 119 oy farkı olduğunu açıkladı.

Kaftancıoğlu “Şu an itibariyle İstanbul’da 31 bin 186 sandığın 30 bin 242’si sayılmış durumda. İstanbul’un, Pendik, Esenyurt, Avcılar ve Maltepe ilçelerinde sayımlar devam etmekte. Bugün birkaç saat içinde bitecek. Maltepe ilçesindeki sayımlar MHP’nin başvurularıyla yavaşlatılıyor” dedi.

Büyükçekmece’deki tartışmalara da değinen Kaftancıoğlu, “Normalde seçim takvimine göre 17 Ocak ile 31 Ocak tarihleri arasında seçmen listeleri askıya çıkar, itirazlar yapılır, başvurular yapılır. 31 Ocak tarihi itibariyle seçmen listeleri kesinleşir. Bu seçimde de böyle oldu. İstanbul’un 39 ilçesinde de yığma, taşıma seçmen itirazları yaptık. 19 bin 502 seçmene itiraz ettik CHP olarak. 5 bin 862 seçmenin kaydı durduruldu bu itirazlarımızla. 13 bin 680 itirazımız reddedildi. O gün Büyükçekmece’ye dair de bizim itirazlarımız vardı. biz ve AKP tarafından yasal süreç içinde 3 bin seçmene itiraz edildi. 745 seçmenin kaydı donduruldu, sonrasında da listeler kesinleşti” diye konuştu.

Bu arada Kaftancıoğlu’yla birlikte, 81 ildeki CHP İl başkanları, açıklama yaparak YSK’ye çağrıda bulundu. İl Başkanları Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı 7 maddelik çağrıyı tekrarladı.

57 SANDIKTA SAYIM İŞLEMLERİ TAMAMLANDI

Canan Kaftancıoğlu yeniden sayılması istenen 57 sandıkta sayım işlemlerinin tamamlandığını söyledi. Twitter hesabından açıklama yapan Kaftancıoğlu, “Sayımın sonucuna göre Ekrem İmamoğlu’nun lehine 13 oy daha eklendi” ifadelerini kullandı.

ekran-resmi-2019-04-10-16.40.42.png

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim