• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 16 °C

CHP, Tunceli’deki Terör Saldırısını Kınadı

CHP, Tunceli’deki Terör Saldırısını Kınadı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tunceli İl Örgütü, dün Tunceli-Elazığ karayolunda 3 askerin şehit olduğu bombalı terör saldırısını kınadı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tunceli İl Örgütü, dün Tunceli-Elazığ karayolunda 3 askerin şehit olduğu bombalı terör saldırısını kınadı.

CHP Tunceli İl Örgütü, dün Tunceli-Elazığ karayoluna tuzaklanan el yapımı patlayıcının zırhlı aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi üzerine 3 askerin şehit olduğu saldırıyı kınamak amacıyla basın toplantısı düzenledi. İl Başkanı Ali Rıza Güder, gerçekleşen saldırının huzurlu bir coğrafyada yaşama umudunu yaraladığını belirterek, "Ülkenin bir ucundan bu topraklara devletin kendisine verdiği kamu görevini yerine getirmek için gelmiş gencecik 3 insan arkalarında gözü yaşlı anne babalar, eşler bırakarak şehit olmuştur. Ne yazık ki son aylarda Güneydoğu'da yaşanan çatışma sürecinin Tunceli'ye de yansıyacağı görülmektedir. CHP Tunceli İl Örgütü olarak insanımıza, ülkemize ve şehrimize olan sorumluluğumuzu üstleniyor ve şiddet ve terör karşısında bir kez daha tavır alıyoruz" dedi.

Silah yoluyla hak arayışını akıl tutulması olarak nitelendiren Güder, "Artık görülmektedir ki tüm bu silahlı eylemler ile amaç hak arayışı da değil intikam almaktır. Bu düşüncede olanlara söyleyebileceğimiz tek söz şudur, "Demokrasi en iyi intikamdır." Tekrar çatışmasızlık ve diyalog ortamına dönülebilmesinin ön şartı PKK'nın kayıtsız şartsız şiddete ve teröre son vermesidir. Başta HDP'yi ve tüm sivil siyaset unsurlarını bir kez daha PKK'ya şiddete son verme çağrısında bulunmaya çağırıyoruz. Bu topraklarda artık silah istemiyoruz, ölüm istemiyoruz, kan istemiyoruz. Sadece askerin, polisin ve sade yurttaşın değil dağdaki PKK'lının de ölmesini istemiyoruz. Yaşamları sonu olmayan bir çatışmanın etten kemikten cephanesine dönüşmüş anne babalarının yüzünü unutmuş gencecik kayıp insanların var olduğu gerçeğinden üzüntü duyuyoruz. Bilinmelidir ki barışın kaybedeni savaşın ise kazananı yoktur. Artık ölümün değil yaşamın yüceltildiği bir Türkiye ve Tunceli istiyoruz. CHP olarak bu ülkede sadece barış ve huzur istiyoruz. Ve şiddet ve terör karşıtı duruşumuzu tarihe ve kamuoyu vicdanına bir kez daha not düşüyoruz" diye konuştu.

CHP, Tunceli’deki Terör Saldırısını Kınadı

CHP, Tunceli’deki Terör Saldırısını Kınadı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim