• BIST 9054.59
  • Altın 2296.967
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0617
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

CHP Sözcüsü Koç: Başkanlık sistemi, anayasaya hendek kazmaktır

CHP Sözcüsü Koç: Başkanlık sistemi, anayasaya hendek kazmaktır
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, AK Parti'nin istediği başkanlık sistemine tepki gösterdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, AK Parti'nin istediği başkanlık sistemine tepki gösterdi. Koç, "Kimi ilçelerde hendek kazıyor. Kimisi de yeni çağdaş insan özgürlüklerini temel alan arınmış bir yeni anayasa çerçevesi ortaya koyarken başkanlık iddialarını koşul olarak oluşturuyor. Bu da bir çeşit anayasaya hendek kazmadır. Bir başka siyasi hendek kazma yolu da başkanlık sistemi üzerinde ısrarlardır." dedi.

CHP'nin MYK toplantısı Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında yapıldı. Toplantı esnasında CHP Parti Sözcüsü Haluk Koç, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı ve AK Parti hükümetinin istediği Başkanlık sistemine tepki gösteren Haluk Koç, anayasa görüşmeleri ile ilgili ilk görüşmeler yapıldığını aktardı. Görüşmeler ile ilgili çeşitli yaklaşımların olduğuna dikkat çeken Koç, şöyle devam etti: "Hiç kimse bir tereddüt içine girmesin. CHP görüşmeyi anayasal görüşme konusunda kapıyı araladı. Bu kapıdan her türlü başkanlık geçer gibi tezler var. Biz ne olduğumuzu, ilkelerimizi biliyoruz. Neydiği belirsiz bir başkanlık sistemi ısrarları, yeni anayasa iddiaları önüne kazınmış bir hendektir. Kimi ilçelerde hendek kazıyor. Kimisi de yeni çağdaş insan özgürlüklerini temel alan arınmış bir yeni anayasa çerçevesi ortaya koyarken başkanlık iddialarını koşul olarak oluşturuyor. Bu da bir çeşit anayasaya hendek kazmadır. Bunu savunanlara, bu tezi koruyanlara tezi yapmak zorundayız. Bir başka siyasi hendek kazma yolu da başkanlık sistemi üzerinde ısrarlardır."

CHP Sözcüsü Koç, başkanlık sisteminin tam olarak adının konmadığını vurgu yaparak, şu ifadeleri kullandı: "Ne menem bir şey diye sorulduğunda dillerini altında yatanı bir türlü söyleyemiyorlar. Davutoğlu da dinlesin. Ne arzu ediyorsunuz, meramınız ne, muhalefetin de yar aldığı Parlamento olacak. Ülke başkanlık kararları ile yönetilecek. Yargı tamamen bu başkanın denetiminde olacak, onun talimatıyla çalışacak. Güvenlik sorunu önemli. Güvenlik için paramiliter benim yandaş tayfanın milis gücü olarak devreye girebileceği sistemler kurulacak. Bunları açık gel söyle, buraya gider boşuna Hitlerle atıp boşuna Hitlerle kalkmıyor birileri."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim