• BIST 9524.59
  • Altın 2524.268
  • Dolar 32.5721
  • Euro 34.6338
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

CHP MYK Toplantısı

CHP MYK Toplantısı
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, "Bizim terörle ilgili görüşümüz net. Terör örgütlerine yardım ve yataklık yapanlarla...

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, "Bizim terörle ilgili görüşümüz net. Terör örgütlerine yardım ve yataklık yapanlarla ilgili görüşümüz de net. Açık çağrı yapıyoruz, teröre dair soru sorması gereken iktidar veya havuz medyası değil, biziz. Nasıl oldu da ülkeyi yönetirken sizler ülkenin bu hale gelmesine izin verdiniz? Bunun muhatabı iktidardan başka kimse değil" dedi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Yaklaşık 3 saat süren toplantının ardından Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke bir basın toplantısı düzenledi. MYK'da Türkiye'nin yaşadığı ciddi yönetim krizini ve bu yönetim krizinin aşılması için Türkiye'nin çok acil olarak ihtiyaç duyduğu çözüm önerilerini tartıştıklarını belirten Böke, "AKP tarafından devlet en temel görevlerini yerini getiremez hale getirildi. Çünkü AKP'nin tek bir kaygısı var. Kendi iktidarını devam ettirme kaygısı. Türkiye'de sorunun kendisi AKP, sorunun kendisi AKP'nin tek adam rejimi. Bugün Türkiye'nin en büyük güvenlik açığı AKP iktidarının ta kendisidir. Türkiye'nin milli birlik ve beraberliğinin önündeki tek engel ayrıştıran, kutuplaştıran, ötekileştiren AKP iktidarının ta kendisidir. Bir tarafta tek derdi iktidara tutunmak olan AKP var. Partizan siyaset yapıyor. Her politika alanını ülke çıkarına göre değil, kendi çıkarına göre tanımlıyor. Öte yandan sol olmak iddiasında olan bir muhalefet partisi kimlik siyaseti yapıyor. Terör örgütleriyle arasına bırakın mesafe koymayı, 29 canımızı alan teröristlerin taziye çadırına gidiyor. Bir başka muhalefet partisi var ki o da kendisini iktidara eklemlemiş, başka bir kimlik siyasetine kendisini sıkıştırmış, muhalefet dahi yapmıyor. Tüm Türkiye'yi kucaklayabilecek, partizan siyaset yapmayan, kimlik siyaseti yapmayan tek bir parti var. O da CHP" diye konuştu.

"SON 19 YILIN EN BÜYÜK TERÖR FATURASIYLA KARŞI KARŞIYAYIZ"

Türkiye'nin gelinen noktada Cumhuriyet tarihinin en büyük güvenlik problemiyle karşı karşıya olduğunu söyleyen Böke, "Son bir haftada ülkemizde 42 terör eylemi gerçekleştirildi. Ankara saldırısı dahil son bir haftada verdiğimiz şehit sayısı 40. Son 8 ayda 356 vatandaşımız şehit oldu. Canlı bombalar bütün Türkiye'de patlıyorlar. Son 19 yılın en büyük terör faturasıyla karşı karşıyayız. Türkiye'de ciddi bir güvenlik açığı var" ifadelerini kullandı.

"TÜRK HALKI BOMBACININ KİMLİĞİNİ HÜKÜMETTEN DEĞİL, BİR TERÖR ÖRGÜTÜNDEN ÖĞRENİYOR"

Hükümetin değil bir terör örgütünün söylediği ismin bombacının ismi olduğunu kaydeden Böke, "Hükümeti ciddiyete davet ediyoruz. Bu güvenliği sağlamak sizin göreviniz. Bu nasıl bir ciddiyetsizlik. İnsanlarımız ölüyor. Yüreğimiz yanıyor. Türk halkı bombacının kimliğini hükümetten değil, bir terör örgütünden öğreniyor. Bu devlet ne işe yarıyor. Bu kadar hata nasıl üst üste yapılabiliyor. Bir devletin çivisi nasıl bu kadar çıkartılabiliyor. Ülkesinin çıkarını ön plana koyan bir hükümet saldırının gerçek failini bulmaya, hesap sormaya odaklanır. AKP'nin derdi ilk andan itibaren bilip bilmeden kendi rezil Suriye politikalarını aklamak için bir fırsat olarak değerlendirdiler bunu" açıklamasında bulundu.

"ERDOĞAN EL-KAİDE'NİN BİR UZANTISI OLARAK GÖRÜLEN CİHATÇI EL-NUSRA'YI AÇIKÇA SAVUNDU"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugünkü konuşmasında El-Nusra'yı açıkça savunduğunu ileri süren Böke, şöyle konuştu:

"Erdoğan El-Kaide'nin bir uzantısı olarak görülen cihatçı El-Nusra'yı açıkça savundu. Sayın Cumhurbaşkanı'nın haberi yoktur ama El-Nusra Türkiye'nin de terör listesinde var. Çıkıyor açıkça kendi ülkesinin terör listesinde olan bir örgütü BM kararını da yok sayarak savunuyor. Cumhurbaşkanı açıkça bir kez daha bir terör örgütüne yardım ve yataklık yapmış oluyor. Mevcut Cumhurbaşkanı ve AKP Türkiye için ciddi bir milli güvenlik tehdidine dönüşmüş durumda. Bundan çok acil vazgeçmeliler. Türkiye'nin feda edecek bir canı dahi yoktur."

Artvin Cerrattepe ile ilgili ise Böke, "50 bin 300 ağaç keserek, ağaç kesme işlemlerini hukuki sistem belli olana kadar erteledik deyip bizi oyalayabileceklerini zannederek, o ağaçları kesip ortaya koydukları madenlerde Soma'da 301, Ermenek'te 18 canımızı vererek, tarımı yok edip altın değerindeki toprağımızdan hiçbir verim almayarak, vatandaşın sofrasındaki ekmeği ve kırmızı eti çalan AKP'nin kendisidir. Bu talan düzeni AKP'nin kendi düzenidir. Varlığı bu talan düzenine dayanmaktadır. Türkiye'nin yeni bir ekonomik anlayışa ihtiyacı var" dedi.

AKP'nin kendi devamlılığının Türkiye'nin yönetim krizinden beslendiğini söyleyen Böke, "Bu nedenle Türkiye, Suriye'nin tek kaybedeni. Bu nedenle Ankara'nın kalbinde bomba patlayabiliyor. Türkiye'nin çok acil yeni bir siyaset anlayışına ihtiyacı var. Dış politikanın 180 derece değişmesi lazım. Suriye'de maceracı siyasetin terk edilerek uluslararası topluluk tarafından oluşturulmakta olan ateşkes ve barış sürecine destek olunması gerekiyor" dedi.

"CHP'NİN TERÖRLE İLGİLİ GÖRÜŞÜ ÇOK NET"

Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Böke, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın HDP'li vekillerle ilgili fezlekelerin hazırlandığına yönelik açıklamalarının ve geçen yıl CHP'li vekiller Sezgin Tanrıkulu ve Gamze İlgezdi'nin de terörist cenazelerindeki görüntülerinin gündeme gelmesinin hatırlatılması üzerine, "CHP'nin terörle ilgili görüşü çok net. Teröre yardım ve yataklık ediyor olan AKP iktidarının kendisi. Eğer teröre dair bir değerlendirme ve sorumlu arayacaksak çok uzağa gitmemek gerektiğini düşünüyoruz. Bizim terörle ilgili görüşümüz net. Terör örgütlerine yardım ve yataklık yapanlarla ilgili görüşümüz de net. Açık çağrı yapıyoruz, teröre dair soru sorması gereken iktidar veya havuz medyası değil, biziz. Nasıl oldu da ülkeyi yönetirken sizler ülkenin bu hale gelmesine izin verdiniz? Bunun muhatabı iktidardan başka kimse değil" yanıtını verdi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin yeni anayasa komisyonuyla ilgili CHP'ye yönelik eleştirilerinin sorulması üzerine Böke, "Türkiye siyasetinde kimin uzlaşmacı olduğuna dair değerlendirmeyi de vatandaşlarımızın takdirine bırakıyorum. CHP anayasa komisyonu teklifi geldiğinde şunu ifade etmişti; Türkiye'nin bir anayasa sorunu yok, Türkiye'nin darbe hukuku sorunu var" şeklinde konuştu.

Böke, anayasa konusunda CHP'nin üç koşulunu da hatırlattı.

Başbakan Davutoğlu'nun Artvin ile ilgili taraflarla biraraya geldiğinin hatırlatılması üzerine Böke, "Umarız samimidir. Hiçbir şey samimi bir şekilde yapılmıyor iktidar tarafından, hep bir resim. Bunun da bir vitrin çalışması olarak kalmayacağını umuyoruz. Atılan adım yetersizdir. Ama atılmış olmasından memnuniyet duyuyoruz" karşılığını verdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim