• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 19 °C

CHP Milletvekili Tekin: Her gün açlıktan kaç çocuk ölüyor, haberiniz var mı?

CHP Milletvekili Tekin: Her gün açlıktan kaç çocuk ölüyor, haberiniz var mı?
CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, iktidarın sosyal devlet anlayışını eleştirdi.

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, iktidarın sosyal devlet anlayışını eleştirdi. Tekin, "Ortalama her gün kaç tane çocuğun açlıktan, sefaletten öldüğünden haberiniz var mı? "Kömür verdik," diyorlar. Sen kimsin ya, sen kimsin? 78 milyon yruttaşımızın vergisini toplayacaksın, topladığın vergiden ona pay vereceksin, onu da lütfeder gibi, "kömür verdim" diye takdim ediyorsun. Sosyal devlet olsa bunların hiçbirini konuşur muyuz?" dedi.

Genel Sekreter Tekin ve CHP İzmir İl Başkanı Alattin Yüksel, İzmir Eğitim Doğa ve Sanat Derneği'ni ziyaret etti. Tekin ve Yüksel'i Dernek Başkanı Burcu Bostancıoğlu, yönetim kurulu üyeleri ve derneğin kursiyerleri ağırlandı. Ziyarette konuşan Milletvekili Tekin, iktidarın sosyal devlet politikalarını eleştirerek şunları söyledi: "Büyük şehirlerin emniyet müdürlerine, mensuplarına sorduğunuzda kentlerdeki suç oranlarının ne kadar büyüdüğünü, o tabloyu gördüğünüzde şaşkınlık içinde olacağınızı biliyorum. Neden bu suçlar oluyor, nasıl oluyor? Suç oranını sağlayan, bunu tetikleyen nedenler nedir? Köyünde, kasabasında hiç farketmiyor, geçmiş dönemlerimize baktığımızda paranın, doların bu kadar önemli olmadığı dönemlerde, insanların çok değerli olduğu döneme baktığımızda, insanların birbiriyle dayanışması ve bir kollektif bir yaşam biçimi, toplumu önemli bir şekilde ayakta tutuyor. 30 yıl önce daha çok zengin değildik. Milli gelirlerimiz böyle filan değildi. Milli gelirimizin en düşük olduğu dönem inhtiharların en düşük, mutluluğun en yüksek olduğu dönemdir. Şu anda ortalama her gün kaç kişinin intihar ettiğini bileniniz var mı? Ortalama her gün kaç tane çocuğun açlıktan, sefaletten öldüğünden haberiniz var mı ama malesef öyle bir döneme girdik ki neredeyse televizyonlarımızın, gazetelerimizin bu mesele konusu olmamaya başladı. Sanki bu ülkede bu meseleler yaşanmıyormuş gibi davranmaya başladılar."

'İSTANBUL'UN GÖBEĞİNDE ÇOCUKLAR KARTON KUTUDA YATIYOR'

Gürsel Tekin, sözlerini şöyle tamamladı: "İstanbul'un göbeğinde daha iki gün önce tarihi yarımada, yani asıl İstanbul dediğimiz İstanbul'un göbeğinde insanların, mazlumların hangi çileleri çektiğini, kartonun içinde çocukların nasıl yattığını malesef hepimiz körleştik, göremedik ama hemen oradan çıktığınızda devasa plazalarla devasa alışveriş merkezlerinden bir başka dünya görüyorsunuz. Halbuki biz bu dünyadan gelmiş değildik. Bizim geldiğimiz dünyada, bizim geldiğimiz kasabamızda, köyümüzde yanıbaşımızdaki komşumuzun sıkıntısı varsa onun sıkıntısını, onun derdini kendimize dert edinirdik. Bu sosyal devlet anlayışıymış gibi kamuoyuna sunuyorlar, "kömür verdik" diyorlar. Sen kimsin ya, sen kimsin? 78 milyon yurttaşımızın vergisini toplayacaksın, topladığın vergiden ona pay vereceksin, onu da lütfeder gibi, "kömür verdim" diye takdim ediyorsun. Sosyal devlet olsa bunların hiçbirini konuşur muyuz? Sosyal devlet olsa o kartonun içinde çocuklar yatar mıydı?"

'EREN ERDEM'E İFTİRA ATILIYOR'

CHP Genel Sekreteri Tekin, gazetecilerin bir sorusu üzerine Rusya televizyonuna verdiği röportaj ve sarin gazı iddialarıyla ilgili açıklamalarıyla gündeme gelen CHP Milletvekili Eren Erdem'e iftira atıldığını ileri sürdü. Tekin, "İftira, bir alışkanlık haline geldi. Başka bir geleneğimiz oldu. Nereden nereye geldik. Ortada bir mahkeme kararı var. Belgeler var. Adamlar var. Buna karşın birini karalamak için bir sürü iftiralar üretiliyor." dedi.

CHP Milletvekili Tekin: Her gün açlıktan kaç çocuk ölüyor, haberiniz var mı?

CHP Milletvekili Tekin: Her gün açlıktan kaç çocuk ölüyor, haberiniz var mı?

CHP Milletvekili Tekin: Her gün açlıktan kaç çocuk ölüyor, haberiniz var mı?

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim