• BIST 9693.46
  • Altın 2507.399
  • Dolar 32.5775
  • Euro 34.7746
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C

CHP İzmir Milletvekilleri, Kurultay Öncesi Toplandı

CHP İzmir Milletvekilleri, Kurultay Öncesi Toplandı
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir milletvekilleri, hem İzmir'de yapılacakları konuşmak hem de 16-17 Ocak tarihlerinde yapılacak kurultayı değerlendirmek üzere...

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir milletvekilleri, hem İzmir'de yapılacakları konuşmak hem de 16-17 Ocak tarihlerinde yapılacak kurultayı değerlendirmek üzere il başkanlığında toplandı. Toplantı öncesi açıklama yapan CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, gözaltıları hatırlatarak, "Barış isteyenin başına, pişmiş tavuğun başına gelen geliyor. Savaş istemek suç değil ama barış istemek suç haline dönüştü" dedi.

CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, CHP İzmir Milletvekilleri ile il başkanlığı binasında toplantı yaptı. İzmir milletvekili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yoğun çalışmaları nedeniyle, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke CHP'nin orta vadeli programını açıklamak üzere Ankara'da bulunması nedeniyle, milletvekilleri Murat Bakan ve Tuncay Özkan Milli Savunma Komisyonu toplantısına katılacak olması nedeniyle ve aynı zamanda CHP Genel Başkan Adayı olan Mustafa Balbay da televizyon kanallarında söyleşiye katılacak olması nedeniyle toplantıda yer alamadı. Diğer milletvekilleri, toplantıda hazır bulundu. Toplantıda, İzmir'in sorunları ve İzmir'in gelişmesi için yapılacakları konuşacaklarını, İzmir'deki tüm seçmene ulaşma yolu ve oy hedeflerini belirleyeceklerini ve 16-17 Ocak tarihlerinde yapılacak kurultayı değerlendireceklerini kaydeden Yüksel, ülke gündemine ilişkin de açıklamalarda bulundu.

"BARIŞ İSTEMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Son dönemlerde giderek artan baskının, Türkiye'nin üzerinde ağır bir kara bulut gibi çöktüğünü savunan Yüksel, "Cumartesi günü barış isteyen 27 kadınımız gözaltına alındı. Barış açıklaması yapan gençlerimizi gözaltına aldılar. Barış isteyenin başına, pişmiş tavuğun başına gelen geliyor. Ülkemizin kurucu önderi Mustafa Kemal Atatürk, "yurtta barış, cihanda barış" şiarını öğretti. "Savaş zorunlu olmadıkça cinayettir" dedi. Biz bu ilkeler ışığında partimizin politikalarını belirliyoruz. Bu anlayışla hayata bakıyoruz. Ülkemizdeki kanlı savaşı nasıl durdurabiliriz anlayışı ile bakıyoruz. Biz barış istemeye ve barış isteyenleri koruyup kollamaya devam edeceğiz. Savaş istemek suç değil ama barış istemek suç haline dönüştü" diye konuştu.

"İZMİR'İN DOKUZ PROJESİ 480 GÜNDE ONAYLANDI"

Konuşmasında, İzmir'de yaşanan sorunlara da değinen Yüksel, şunları söyledi: "2,5 yıldır onaylanmayan dünyanın en büyük çevre projelerinden olan Körfez Projesi var. 2,5 yıldır bakanlığa takılmış duruyor. ÇED onayı gelmiyor. Üstelik Devlet Demir Yolları ile ortak yapılıyorken. Güzelçamlı barajını DSİ programından çıkarttılar, programını aldılar. ÇED başvurusu "İzmir'in suya ihtiyacı yok" denilerek reddedildi çünkü aynı yerde altın madeni ruhsatı verme anlayışı vardı ve verildi daha sonra. Kentsel dönüşüm projeleri büyük ölçüde onaylandı ama Ankara'nın yedi projesi bir günde onaylanırken İzmir'in dokuz projesi 480 günde onaylandı."

"BÜYÜKŞEHİR STAT YAPILMASINA KARŞI DEĞİL"

Karşıyaka ve Göztepe'nin yapımı devam eden stat projelerinin mahkeme kararıyla durdurulmasına ilişkin de konuşan Yüksel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulundaydım. Bizzat tanık oldum. Orada, İzmir Büyükşehir Belediyesi, federasyon ve bakanlıkla bir protokol imzalandı. Örnekköy ve Uzundere'de iki stat yapılma kararı alındı. Spor kompleksleri yapılması kararlaştırıldı ama ne hikmetse bundan vazgeçildi. Karşıyaka'nın sahiline, Göztepe'nin ortasına sadece stat yapma, oradan gelir elde etme anlayışları var. Stat yapılmasına karşı değil İzmir Büyükşehir Belediyesi. Siz kalkıp kentin göbeğine "AVM yapacağım" derseniz buna itiraz ederiz. Hem Kemeraltı esnafı için hem de yaşanmaz hale getirilecek İzmir'de İzmirliler adına itiraz ederiz" ifadelerini kullandı.

CHP İzmir Milletvekilleri, Kurultay Öncesi Toplandı

CHP İzmir Milletvekilleri, Kurultay Öncesi Toplandı

CHP İzmir Milletvekilleri, Kurultay Öncesi Toplandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim