• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C

CHP, İsminin HDP İle Anılmasından Rahatsızlık Duyduğunu Açıkladı

CHP, İsminin HDP İle Anılmasından Rahatsızlık Duyduğunu Açıkladı
CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki, Doğu ve Güneydoğu'da yaşanan olaylarla ilgili yaptığı değerlendirmede, Kürt milliyetçiliği yapan bir parti...

CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki, Doğu ve Güneydoğu'da yaşanan olaylarla ilgili yaptığı değerlendirmede, Kürt milliyetçiliği yapan bir parti ile yan yana olamayacaklarını ifade ederek, "İsmimizin onlarla anılmasından dahi rahatsızlık duyarız" dedi.

CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki partisinin yönetim kadrosu ile birlikte gazetecilerin karşısına geçti. Gündeme dair değerlendirmeler yapan Başkan Biçki, CHP ve HDP'nin birbirine yakın politikalar izlediği iddialarını reddetti. Biçki, "Cumhuriyet Halk Partisi, Anayasa değişikliği konusunda görüşlerini her zaman açık bir şekilde belirtiyor. İlk 4 maddenin kırmızı çizgi olduğunu ve bu maddelerin üzerinde değişiklik yapılmayacağını net bir dille belirtiyor. CHP, sosyal demokrasi, özgürlük, adalet, eşitlik maddelerini tüzüğüne koyan bir partidir. Biz özgürlükten, eşitlikten yana, ezilenden yana sol siyasetimizi ortaya koyarız. Ancak, Türkiye'yi bölmeye çalışan, Türkiye'de Kürt milliyetçiliği yapan hiç bir parti ile yan yana olmayız. İsmimizin onlarla anılmasından dahi rahatsızlık duyarız" dedi. Bülent Arınçların, iktidar partisinin eski yöneticilerinin PKK ile ilgili, Öcalan ile ilgili neler söylediklerini hepimiz çok iyi biliyoruz. HDP'ye ne sözler verildi? Federatif yapıyla ilgili ne sözler verildi ve yerine getirilmedi ki çözüm süreci tekrar bir isyana dönüştü" dedi.

GÜNDEMİNE GÖÇMEN VE TERÖR SORUNUNU ALDI

Biçki, terör ve göçmen sorunu ile ilgili de değerlendirmede bulundu. Biçki, "Partimiz bünyesinde gerçekleştireceğimiz siyaset akademisi ile eğitim kalitesini arttırmayı, 2019 dönemine yerel siyasetçileri hazırlamak için siyaset akademisi kurmayı planlıyoruz. Suriye politikası ile yaşanan göçmen krizi Balıkesir'i vurdu. Ayvalık taraflarından insan tacirlerinin, garibanları Yunan Adalarına taşımak amacı ile her gün onlarca canın yittiğini sahillere vurduğunu görüyoruz. İnsan tacirlerine önlem alınmasını, ülkesinden olmuş insanların ölümüne son verilmesini yürekten arzu ediyorum. Diğer yandan, terör sorunu malumunuz. Balıkesir'de iki kardeşimizi kısa süre önce şehit verdik. PKK terörünün bir an önce bitmesini, ülkemize huzurun, barışın gelmesini arzu ediyoruz. Biz zaten olayların bu noktaya geleceğini belirtmiştik. Çözüm sürecinin sağlıklı olamayacağını anlatmıştık. Sorunun TBMM'de çözüleceğini Genel Başkanımız da anlattı. PKK ile görüşmenin doğru olmadığını, Kandil'de, Oslo'da görüşmelerin doğru olmadığını belirtmiştik. Çözüm süreci döneminde Güneydoğu, PKK'lı teröristlerce cephaneliğe çevrildi. Bunlar valilerin gözü önünde yapıldı" dedi.

Basın toplantısının sonunda partililer Kurtdereli Mehmet Pehlivan heykelinin önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

CHP, İsminin HDP İle Anılmasından Rahatsızlık Duyduğunu Açıkladı

CHP, İsminin HDP İle Anılmasından Rahatsızlık Duyduğunu Açıkladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim