• BIST 9804.02
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C

CHP İl Başkanı Yüksel: İzmir olarak PM'de daha çok temsil istiyoruz

CHP İl Başkanı Yüksel: İzmir olarak PM'de daha çok temsil istiyoruz
CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel, İzmir'in partisinin en güçlü olduğu illerden birisi olduğunu belirterek, "İzmir, diğer yerlerden farklı. CHP'nin en...

CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel, İzmir'in partisinin en güçlü olduğu illerden birisi olduğunu belirterek, "İzmir, diğer yerlerden farklı. CHP'nin en güçlü olduğu illerden birisi. Doğal olarak parti meclisinde (PM) daha çok temsil hakkı istiyoruz. Genel başkanımıza bunu söyledim, tekrar biraraya geleceğiz." dedi.

Ankara Arena Spor Salonu'nda yarın yapılacak CHP 35. Olağan Kurultayı'ndan önce İzmir örgütü de çalışmalarına devam ediyor. İl Başkanı Yüksel, il yöneticileri, belediye başkanları, ilçe başkanları ve kurultay delegeleri, üç gün önceden Ankara'ya gitti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün il başkanlarıyla yaptığı toplantıyı değerlendiren Yüksel, PM'de İzmir'in daha çok temsil edilmesini beklediklerini söyledi. Yüksel, "Genel başkanımız cumartesi günü yapılacak konuşmasına odaklandığı için kendisine bu konuşmadan sonra taleplerimizi ileteceğiz. Ankara, İstanbul ve İzmir, yani üç büyük ilin başkanları olarak görüşeceğiz. Sayın genel başkanımız bizden, il başkanları toplantısında isim belirlememizi ve önermemizi istedi. Her ilin beş isim vermesi gibi bir fikir ortaya atıldığında, İzmir olarak bu sayıyı arttırmak istediğimizi söyledim. İzmir'in pozitif ayrımcılık görmesini bekliyoruz. Tabii ki kararı genel başkanımız verecek. Tüzük komisyonundan Mehmet Türkbay arkadaşımız çalışmalara katılıyor. Sonuç bildirgesi hazırlama kısmında ise Mustafa Moroğlu görev yapıyor. Arkadaşlarımızla sürekli irtibat halindeyiz. İzmir'de partimizin farklı bir durumu var. Zaten genel başkanımız da dünkü toplantıda İzmir'i örnek verdi. Kendisi, "Niye Manisa, Denizli ya da Balıkesir, bir İzmir gibi olamıyor?" dedi. İzmir'in de bir dönem merkez sağın kalesi olduğunu vurgulayarak, alınan başarının diğer illere de örnek olması gerektiğini söyledi." diye konuştu.

PERFORMANS SİSTEMİ

Kurultaydan sonra yapılacak çalışmalar hakkında da bilgi veren Alaattin Yüksel, "İl başkanları, genel başkanımızla tekrar biraraya gelecek. Her il, kendi açısından bir rapor hazırlayacak, Genel merkez de elindeki bilgiler üzerinden il örgütlerini masaya yatıracak. Partinin aldığı oy oranları, kadın ve gençlik yapılanması, yerel yönetimler gibi bölümler üzerinden değerlendirmeler yapılacak. Ayrıca altı aylık sürelerle çalışma performansları kontrol edilecek. Performansları düşen örgütlerde, yönetimlerle yollar ayrılacak." dedi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim