• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

CHP Grup Başkanvekili Özkoç: “Suriye Halk Meclisi ‘Hatay’ı geri alacağız’ gibi hadsiz bir açıklama yapmış, siz Türkiye’yi ne sanıyorsunuz”

CHP Grup Başkanvekili Özkoç: “Suriye Halk Meclisi ‘Hatay’ı geri alacağız’ gibi hadsiz bir açıklama yapmış, siz Türkiye’yi ne sanıyorsunuz”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Engin Özkoç, "Suriye Halk Meclisi "Hatay'ı geri alacağız" gibi hadsiz bir açıklama yapmış. Siz Türkiye'yi...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Engin Özkoç, "Suriye Halk Meclisi "Hatay'ı geri alacağız" gibi hadsiz bir açıklama yapmış. Siz Türkiye'yi ne sanıyorsunuz" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özkoç, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Özkoç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türkiye İstatistik Kurumu'na (TUİK) alınmamasına ilişkin, "Bugün ilginç bir olay yaşadık. Benim bildiğim ilk defa böyle bir olay yaşanıyor. TÜİK'in yaptığı enflasyon rakamlarıyla asgari ücret belirleniyor. TÜİK enflasyonla ilgili bir açıklama yapmış. Gerçek hangisi biz nereden öğreneceğiz? Biz muhatap olarak devletin kurumunu baz alırız. "TÜİK Başkanı'ndan randevu alın" dediler. "Şimdi döneceğiz, sonra" dediler. Sonra da ana muhalefet partisi genel başkanını "Sizi misafir edemeyeceğiz" diyerek geri çevirmişler. Bu nasıl bir aymazlıktır, nasıl bir devlet adamı tavrıdır" ifadelerini kullandı.

TÜİK'in internet sitesindeki yazıyı hatırlatan Özkoç, "Karşılaştırdığımız manzara; TÜİK'in bahçe kapısının demir kapıları kapanmış, görevli "Kusura bakmayın, alamayız" diyor. Her ikisine de Kılıçdaroğlu'nun sevgilerini gönderiyorum. Ancak bizi içeri almayan TÜİK Başkanına karşı sormamız gereken sorular var" dedi.

"Siz Türkiye'yi ne sanıyorsunuz"

Özkoç, Suriye Halk Meclisi'nin "Hatay'ı geri alacağız" açıklamasına ilişkin de, "Suriye Halk Meclisi "Hatay'ı geri alacağız" gibi hadsiz bir açıklama yapmış. Siz Türkiye'yi ne sanıyorsunuz" dedi.

Özkoç, cumartesi günü saat 13.00'te yapacakları mitinge resmi olarak davet gönderilmediğini belirterek, mitinge vatandaşları davet ettiklerini kaydetti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim